Trump: İstanbul'daki görüşmelere katılmak için Türkiye'ye gidebilirim
ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu turunun Doha ayağında yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenecek olan Rusya-Ukrayna müzakerelerine katılma ihtimalini değerlendirdi. Yoğun programı nedeniyle Türkiye ziyaretinin zor olduğunu belirten Trump, ancak bir gelişme olması durumunda cuma günü Türkiye'ye gitmeyi düşünebileceğini söyledi. Trump, Rusya ve Ukrayna'nın bir adım atarak savaşa son vermesini umduğunu dile getirdi.
Ukrayna'daki savaşın yıkıcı boyutlarına dikkat çeken Trump, haftalık ortalama 5 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve bu sayının düşük bile olabileceğini belirtti. Uydu görüntülerindeki savaşın dehşetini anlatan Trump, "Kafalar, kollar, bacaklar savaş alanına saçılmış halde. Hiç böyle bir şey görmedim, keşke görmeseydim." dedi. Trump, müzakerelerin başarılı geçmesini ve savaşın son bulmasını temenni etti.
ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı 350 milyar doları aşkın mali desteğe ilişkin eleştirilerde bulunan Trump, bu yardımın hiçbir denetim olmaksızın gönderildiğini ve nereye gittiğinin bilinmediğini savundu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i ise "tarihin en iyi satıcısı" olarak nitelendiren Trump, Zelenskiy'in her gelişinde büyük miktarlarda para alarak şeker çalmakla suçladı ve mevcut yönetimin bu konuda daha sert davrandığını belirtti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.