Dizinin ön çalışmaları için Özbekistan’a giden Mustafa Güneş ve Mustafa Pekçay, Özbekistan medyası Kun.uz’a röportaj verdi. Yapımcılar, röportajda tarihi gerçeklerle dünyaya Emir Timur’u tanıtmak istediklerini vurguladı.

Altınkesit sinema ve yapım şirketi, Emir Timur’un hayatını anlatan bir diziyi hayata geçirmek için çalışma başlattığı öğrenildi. Büyük lider Emir Timur’un hayatını konu edecek olan yapımın, “Muhteşem Yüzyıl” dizisi seviyesinde olacağı duyuruldu. Özbekistan’a giderek çalışmalara başlayan yapım şirketinin yetkilileri Mustafa Güneş ve Mustafa Pekçay, diziye ilişkin merak edilenleri Özbekistan medyasına anlattı.


“TARİHİ GERÇEKLERLE DÜNYAYA EMİR TİMUR’U ANLATACAĞIZ”


3 Temmuz 2021’de yayımlanan röportajda, tarihi gerçekliklere uygun olarak, dönemin ruhunu yansıtan bir yapım için kolları sıvayan yapımcılar, büyük komutan Emir Timur’u dünyanın tanıması gerektiğini belirtti. Yapımcı Mustafa Pekçay, dizi çalışması için “Tarihi gerçeklerle dünyaya Emir Timur’u anlatacağız” dedi.

Dizide, hem Türkiye hem de Özbekistan’dan oyuncuların yer almasını istediklerini belirten yapımcılar, başrolü de Özbek bir oyuncuya teklif edeceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim