ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan cesaret alan Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi liderleri ile Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi bugün başkent Kahire'de zirve yapacak.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, geçen hafta Atina ziyareti sırasında Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında sondaj çalışmalarına karşı olduklarını söylemişti.

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Pompeo'dan cesaret alan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis bugün Kahire’de Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah es Sisi ile bir araya gelecek.

Şer üçgeninin hedefi ise Türkiye’yi Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarından dışlamak.

“7. Yunan-Rum-Mısır Zirvesi”nde Türkiye’nin Kıbrıs’ın batısında başlattığı sondaj faaliyetleri ve Pompeo’nun Atina ziyareti ön planda olacak.

Rumlar, tek taraflı ilan ettikleri ekonomik münhasır bölgeyi Türkiye’nin ihlal ettiğini öne sürüyor. Miçotakis, Mısır’da yayınlanan Al Ahram gazetesine verdiği demeçte “Türkiye’nin 7’nci parseldeki faaliyetleri bugüne kadarki tahriklerinin en önemlisidir. Uluslararası hukuk açık şekilde ihlal edilmektedir. Bu tür faaliyetler, Yunanistan’ın Türkiye ile ilişkilerde arzuladığı yeni başlangıç için elverişli ortamı yaratmıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim