Onu neredeyse üç yıldır ne gören ne de duyan oldu. Rusya Devlet Başkanı Putin'in gizli sevgilisi olduğu iddiaları 2008 yılından beri bitmek bilmeyen ve son olarak 2019 yılında ikiz bebekler dünyaya getirdiği haberleri manşetleri süsleyen 38 yaşındaki ünlü ritmik jimnastikçi Alina Kabaeva, iki buçuk yıl sonra ilk kez konuştu.

Dünya Alina Kabaeva'yı konuşuyor... Vladimir Putin'in gizli sevgilisi olduğu ileri sürülen göz kamaştırıcı Alina Kabaeva, son olarak iki buçuk yıldan uzun bir süre önce halk arasında görülmüştü.

İKİZ DOĞURDUKTAN SONRA GÖREN OLMADI 

Alina, neredeyse üç yıl sonra ortaya çıkarak bir açıklama yaptı. Geçmişte olimpiyat altın madalyası kazanan 38 yaşındaki ünlü ritmik jimnastikçi 2019'da Moskova'da bir hastanede ikiz erkek çocuk doğurduğu söylentilerinden bu yana görülmedi.

Alina Kabaeva, Rusya'nın kadın jimnastik takımına seslendi ve Olimpiyatlar'da 'ülkeleri için kazanmaya hazır olmalarını' söyledi. Alina, açıklamayı Rusya Jimnastik Federasyonu aracılığıyla yaptı.

HER ŞEY 2008'DE BAŞLADI 

Alina ile Putin'in ilişkisi olduğuna dair söylentiler ilk olarak 2008 yılında başlamıştı. Kabaeva, o zamanlar Kremlin yanlısı bir milletvekiliydi. Söylentiler kısa sürede yayıldı.

Ülkedeki birçok kişi onu Putin'in eski eşi, First Lady Lyudmila ile olan evliliğinin dağılmasının nedeni olarak gördü.

Alina son olarak, St Petersburg'daki bir üniversitede doktorasını sunduğu Ekim 2018'de görülmüştü. Mayıs 2019'da Kabaeva'nın ikiz doğurduğu haberleri ortaya çıktı.

YALANLAMADI 

Ancak Alina'ya yakın bir kaynak "Söylentiler hakkında yorum yapmıyoruz." dedi. Yine de iddiaların yalanlanmaması, gerçekliği konusundaki iddiaları kuvvetlendirdi.

Rusya'nın büyük gazetelerinden biri olan Moskovsky Komsomolets, haberi web sitesinden yayınladı. Ancak kısa süre içerisinde internet önbelleği de dahil olmak üzere tüm iddiaları silmek zorunda kaldı. Rus medyasında yer alan diğer haberlerde ise doğumun Sezaryen olarak gerçekleştiği detaylarına yer verildi.

Yılda neredeyse 8 milyon sterlin kazandığına inanılan, Alina'nın kendi Ulusal Medya Grubundaki gazeteler ve TV istasyonları ikizlerin doğumuna dair söylentilerden bahsetmedi.

RÖPORTAJ VERMİYOR, TELEVİZYONA ÇIKMIYOR 

Rus Express Gazeta ise, bu hafta Alina ile ilgili nadir bir haber yayınladı ve "Kelimenin tam anlamıyla ortadan kayboldu" ifadelerini kullandı. Gaztede ayrıca ikiz bebekleri dünyaya getirdikten sonra, sanki ortadan kaybolmuş gibi Kabaeva hakkında hiçbir şey duyulmadığını ve hiçbir haber yapılmadığını yazdı.

Alina röportaj vermiyor, sosyal etkinliklere katılmıyor veya herhangi bir TV programına katılmıyor. Gazete, "Onun özel hayatında neler olduğunu ancak tahmin edebilirsiniz" diye yazdı.

Ancak haberde Alina'nın Putin ile ilişkisi olduğundan bahsetmedi. Kremlin daha önce Putin ile Kabaeva arasında bir ilişki olduğunu reddetmişti.

Putin daha önce yaptığı bir açıklamada şöyle demişti: "Müdahale edilmesine izin vermediğim özel bir hayatım var. Buna saygı duyulmasını istiyorum."

"SÜMÜKLÜ BURUNLARI VE EROTİK FANTEZİLERİYLE..." 

Putin ayrıca şu ifadeleri kullanmıştı: "Sümüklü burunları ve erotik fantezileriyle başkalarının hayatına girmeye çalışanlara her zaman olumsuz tepki verdim."

Alina, bir zamanlar Rusya'nın en seçkin kadını olarak görülüyordu ve bir polis ile evliydi. Ancak çiftin ilişkisi, medya mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle 2005 yılında zayıfladı.

Alina, bir keresinde Maxim dergisi için neredeyse çıplak poz verdi ve fotoğrafçı tarafından ' dolu' olarak tanımlandı. Eski sporcunun alyans taktığına dair birçok haber var, ancak evlilik kaydı yok.

Bir Maybach limuzin filosuna sahip olduğu ve Moskova'daki bir kafeye yaptığı ziyarette ellerinde makineli tüfekler olan güvenlik görevlileri tarafından çevrelenmiş olduğuna dair haberler yayınlanmıştı.

Kabaeva'nın yeni açıklamasında herheangi bir fotoğraf ya da video yayınlanmadı, ancak Rusya'nın kadın jimnastik takımına verdiği mesajında şunları söyledi: "Hepimizin eskiden yaşadığımız hayata antrenman, yarışmalar, turnuvalar ve Olimpiyat Oyunları'na geri döndüğümüz için çok mutluyum."**

RUSYA'NIN EN YAKIŞIKLI ERKEĞİ SEÇİLDİ

Geçtiğimiz aylarda Rusya ile Ukrayna savaşın eşiğine gelmişken yapılan bir anket ise, deyim yerindeyse dünyayı şoka uğratmıştı.

Ata binerken ve balık tutarken üstsüz fotoğrafları bulunan Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin en i erkeği seçildi. 2 bin Rus erkek ve kadının katıldığı anket, Kremlin liderinin Rusya'nın ülkedeki "en yakışıklı erkek" olduğunu ortaya koydu.

68 yaşındaki lider, ankette çift basamaklı sayılara ulaşan tek kişi oldu. Ülkedeki en çekici erkeğin kim olduğu sorulduğunda, erkeklerin yüzde 18'i ve kadınların yüzde 17'si Putin'e oy verdi.

Ancak bu yüzdelerin her ikisi de bir önceki yıla göre bir puan azaldı. SuperJob adlı site, "Ruslar hala Vladimir Putin'i ülkedeki en çekici olarak kabul ediyor" dedi.

Yerel medyadaki haberlerde, "Bu alanda ne oyuncular ne sporcular ne de diğer politikacılar bugün onunla rekabet edemiyor." ifadelerine yer verildi.

BALIK TUTTU, ATA BİNDİ... 

Putin geçmişte tatildeyken gömleğini çıkarmış şekilde fotoğraflanmıştı. Rus liderin bazen balık tutarken bazense ata binerken fotoğrafları çekilmişti.

Rus lider, 2018'de üstsüz şekilde fotoğraflarının çekilmesinden utanmadığı konusunda ısrar etmiş ve tatildeyken 'çalıların arkasına saklanmaya gerek olmadığını' söylemişti.

Bu fotoğraflar, Rus liderin "güçlü bir eylem adamı" imajını geliştirme girişimi olarak görülmüştü. Ve son ankete göre bu taktik işe yaramış gibi görünüyor.

Editör: TE Bilişim