Zaman zaman varışta sığınma talebinde bulunmak amacıyla kaçak yolcular ülkeler arasında transit geçiş yapmaya çalışıyor. 

Kimileri ise hayatlarını tehlikeye atmaktan çekinmiyor. 

Bu olaylardan biri Hollanda'da yaşandı. Nijerya'nın başkenti Lagos'tan Amsterdam'a giden KLM'ye ait bir uçağın iniş takımlarının çarkına sığınan bir adam ölü olarak bulundu. Adamın uçuş sırasında donarak vefat ettiği öğrenildi. 

Hollanda Kraliyet Polisi sözcüsü yaptığı açıklamada adamın uçağın tekerlerinin bulunduğu kemere gizlenerek seyahat ettiğinin anlaşılıdğını belirterek "Muhtemelen düşük sıcaklık onun içni ölümcül oldu "yorumunda bulundu.

Hayatını kaybeden kişinin kim olduğu ve tam ölüm nedenini doğrulamak için başlatılan araştırma sürüyor. 

Lagos'tan Amsterdam'a haftada 5 gün düzenli olarak uçuş düzenleniyor. 

Hayatta kalma ihtimali var mıydı?

Talihsiz adamın hayatını kaybettiği uçağın 15 yaşında olduğu 7 saat havada kaldığı öğrenildi. Bu 7 saat boyunca hayatını kaybeden kişinin -57 dereceye maruz kaldığı belirtiliyor. Kalkıştan sonra tekerlerden yayılan ısıyla ilk başta havanın -30 dereceye kadar ısınabildiği ancak bunun çok uzun süre devam etmediği belirtiliyor.

Aynı zamanda uçağın uzun süre 37 bin feet'te seyrettiği, belirtilen yükseklikte yeterli nefes almasının da mümkün olmadığı da öğrenildi. Oksijen eksikliği nedeniyle vücudun uykuya geçebildiği, bu sırada nabız olmadığı ancak kişinin tıbbi müdahaleyle yeniden canlandırılmasının mümkün olduğu ifade ediliyor. 

Ancak bir kişinin hem düşük oksijenle hem de -57'yi bulan düşük ısıda hayatta kalması çok düşük bir ihtimal.

Editör: TE Bilişim