Witkoff ve Kellogg, Rusya-Ukrayna Görüşmeleri İçin İstanbul'da

Witkoff ve Kellogg, Rusya-Ukrayna Görüşmeleri İçin İstanbul'da
ABD'nin Orta Doğu ve Ukrayna-Rusya Özel Temsilcileri, Rusya-Ukrayna görüşmeleri için İstanbul'a geliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Ukrayna ile Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Rusya-Ukrayna görüşmeleri için İstanbul'a geliyor. Perşembe günü gerçekleşmesi planlanan görüşmelere katılmak üzere iki yetkili Türkiye'ye hareket edecek.

Görüşmelerin detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı ancak iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak ve olası bir çözüm bulmak amacıyla yapılacağı tahmin ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın bu heyete katılıp katılmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Witkoff ve Kellogg'un İstanbul'daki görüşmelerde hangi konulara odaklanacağı ve görüşmelerden ne gibi sonuçlar çıkacağı merakla bekleniyor. İki ülke arasındaki diplomatik çabaların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşecek olan bu görüşmelerin sonuçları, bölgesel ve küresel güvenlik açısından önemli bir etkiye sahip olabilir.

2990-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.