Uzay mekiği taşımak için üretilen 84 metre boyundaki dünyanın gelmiş geçmiş en büyük uçağı Antonov AN-225

114 tane dünya rekoru kıran bu inanılmaz uçağın, 88.4 metre kanat açıklığı ve 18.4 metre yüksekliği vardır. Boş ağırlığı 285 ton olan devasa uçağın 6 tane motoru ve 32 tane tekerleği bulunmaktadır. Bu uçağı uçurmanın  saatlik maliyeti  tam 30 bin dolar olup boş ağırlığıyla 15.400 km menzile gidebilmektedir. En zor uçuşunu Şili'den Bolivya’ya 12  tane buhar jeneratörünü toplam 12 defa arka arkaya uçarak gerçekleştirmiştir.

Antonov An-225 merkezi Ukrayna'da bulunan Antonov Tasarım Bürosu (Antonov Design Bureau) tarafından yapılmış stratejik hava taşıtıdır. "Buran Uzay Mekiğini" taşıma amaçlı yapılmıştır.

Kargo taşımacılıkta kullanılan bu uçaktan sadece bir adet mevcuttu İkincisinin üretimi ise tamamlanmamıştır.

Antonov, %70'e kadar tamamlanmış olduğu düşünülen ikinci bir An-225'i kısmen inşa etmiştir. Bununla birlikte, şirketin CEO'sunun 2020 yılında COVID-19 salgınının ortasında böyle bir fikri "ekonomik açıdan uygunsuz" olarak görmesiyle, ikinci An-225'in göklere çıkması yakın zamanda pek olası görünmemektedir.

En Büyük Kalkış Ağırlığı alanında dünyanın en büyük uçağıdır. İlk uçuşunu yaptığı yılda (1988) en yakın rakibi olan Lockheed C-5 Galaxy'den de %50 daha büyük idi.

Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından Guinnes Rekorlar Kitabı'na 240 alanda aday gösterilmiştir.

Antonov Havayolları tarafından işletilen bu uçak, büyük boyutta ve ağırlıktaki özel yüklerin taşınmasında kullanılmaktaydı.

Sadece 1 adet üretilmişti, ikincisi ise bitirilememiş ve hangara kaldırılmıştı.

27 Şubat 2022 tarihinde Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Rus güçleri tarafından imha edildiği Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba tarafından açıklanmıştır. Bununla beraber uçağın üretici firması Antonov, uçağın teknik durumu hakkında uzmanların incelemesi bitene kadar bilgi veremeyeceklerini söylemiş ve uçağın Rus güçleri tarafından tamamen imha edildiğini onaylamamıştır. Ancak uçağın enkazı görüntülenmiştir.

Editör: Habererk Com