1958 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Memur bir ailenin çocuğu olan Eren Eren Ankara üniversitesi gazetecilik ve halkla ilişkiler bölümünden mezun oldu. Daha sonra yüksek lisans eğitimi için ABD'ye giden Özmen Nevada eyaletinde bulunan Reno üniversitesinde MBA eğitimini tamamladı. 

Mezuniyeti sonrası ABD'de bulunan Sierra Nevada Corporation da çalışmaya başlayan Eren çok sayıda sistem ve kilit programları yönetiminde görev almayı başardı. 

1994 yılında eşi Fatih Özmen ile birlikte çalıştıkları bu şirketi satın alan Özmen çifti şirkete kısa sürede üst düzey bir büyüme katarak ABD'deki 18 eyalette 15 teknoloji firmasını ve ek olarak Avrupa'daki "Dornier 328" uçak firmasını satın aldı. 

2008 yılı itibariyle Uzay ve havacılık endüstrisinde faaliyete başlayan Eren ticari ve uzay taşımacılığı projesi olan "DreamChaser" adlı uzay aracını üretti. 

SNC şirketi ile toplamda 4 ülkede 33 tesis ile 6 farklı iş alanında faaliyet gösteren Özmen NASA tarafından Uzay araçlarının gelişimi için 385 milyon dolar hibe aldı. 

Forbes verilerine göre 3 milyar 400 milyon dolar serveti ile dünyadaki en zengin Türk kadını olan ve geçtiğimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyasiler tarafından Atatürk Havaliman'nın Havacılık ve Uzay Merkezi haline getirilmesinde kendisinden yardım alınacağını söylendi. 

Editör: Buse Ceren Balta