Habererk Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk, katıldığı bir programda sığınmacı sorununa öneriler getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın açıklamasını "ayrımcılık" olarak gören gazetecilere tepki gösterdi.

Türkiye'deki sığınmacı sorununa en fazla dikkat çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın katıldığı bir programda "Zafer Partisi belediyelerinde sığınmacı ve kaçakların park, plaj vb. yerlere girmesini imkansız hale getireceğiz" açıklamasına program sunucusundan "Bu ayrımcılık değil mi?" sorusu geldi. Özdağ'ın "Evet ayrımcılık"  cevabı ise gündem oldu.

Gazeteci İsmail Türk, Özdağ'ın gündem olan açıklamasını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Can Yazıcıoğlu'nun konu ile ilgili yorumunu alıntılayarak paylaşımda bulunan Türk, "Bakın bu açıklama makul burada gerçekçi tedbirlerden bahsediyor en önemlilerinden biri iş yeri açma izni ve ikamet dünyada hiçbir evde istediğin kadar insan kalma izni verilmez bunun metre karesi vardır bu konudan dolayı ümit hocayı tebrik ediyorum bunlar olumlu şeyler" ifadelerini kullandı.

Can Yazıcıoğlu ise, Ümit Ödağ'ın sığınmacılarla ilgili açıklamasına "ayrımcılık" tepkisi veren kadın gaetecilere Ya hanımlar bu kadar ılık olmayın lütfen! Siz iyi paralar kazanıyorsunuz korunaklı sitelerde korunaklı yerlerde tatilinizi yapıyorsunuz. Ama hem cinsleriniz dışarıda ne badireler çekiyor bir bunun farkına varın yeter aw artık. twitter.com/mancinikteam/s…" şeklinde yanıt vermişti.

Editör: Yadigar Hanım