ABD'nin Seattle kentinde kız olarak doğan ancak non-binary (cinsiyetsiz) olmayı tercih eden 36 yaşındaki Danny Wakefield, bir dizi cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdi. Wakefield, 2 yıl önce hamile kalınca büyük sürpriz yaşadı.

Wakefield, 9 yıl süren cinsiyet değiştirme sürecinde testosteron ilaçlarına ara verdiği dönemde yaşadığı tek gecelik ilişkide hamile kaldığını belirterek, “Kendimi bir kadın olarak hissetmiyorum ama organlarımın bana sunduğu avantajı kullanmak isterim” dedi.

Hamile kaldığında şok olduğunu, ancak hem anne hem de baba olma fikri hoşuna gittiğini belirten Wakefield, yaşadıklarını sosyal medyada da adım adım paylaştı. Bebeğini 2020'de kucağına alan trans birey, önceden kendini erkek olarak hissettiğini ama şimdi cinsiyetsiz kimliği benimsediğini açıkladı.

Erkek olarak doğan bebeği Wilder'ı da cinsiyetsiz bir birey olarak yetiştirmek istediğini söyleyen Wakefield, 1 milyondan fazla takipçiye sahip olduğu sosyal medyada çok olumlu yorumlar aldığını söyledi.

Wakefield, çocuk sahibi olmanın cinsel kimlikten bağımsız bir duygu olduğunu söyleyerek “Bir erkek olarak çocuğumu karnımda taşıma şansına eriştim. Doktorlar bile ilk gördüklerinde inanamadı” ifadelerini kullandı.

Donna diventa uomo, ma conserva l'utero: ora ha un figlio

Editör: Yadigar Hanım