E-ticaret sektöründe yaşanan gelişmeler internetten satış yapan kişi ve işletme sayısının artmasını sağlamıştır.

E-ticaret hacminin artış göstermesi ve Türkiye’de e-ticarete olan ilginin artması E-ticaret nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişilerin artmasını sağlamıştır.

E-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmeler şirket kurulum, site kurulum süreçlerinin ardından belirli unsurlara dikkat ederek e-ticarete başlayabilmektedir. E-ticaret nasıl yapılır adlı bu yazımızda sizlere internetten satış yapmak için izlemeniz gereken adımlardan bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ticaret nasıl yapılır sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

E-ticaret için Şirketinizi Kurun

E-ticaret sektörüne adım atmak için ilk olarak şirket kurmanız gerekiyor. Türk Ticaret Kanunu’na göre internetten satış yapan kişi ve işletmelerin fatura kesmesi ve vergi ödemesi gerektiği için vergi mükellefi olması gerekiyor. Bu süreçte de markalar şahıs, limited be anonim şirketlerinden birisini seçerek şirket kuruluşlarını gerçekleştirebiliyor.

Ürün ve Hizmetlerinize Karar Verin

E-ticaret nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan kişi ve markaların önem vermesi gereken bir diğer konu da satılacak ürün ve hizmetlerin seçimi. Bu süreçte markaların belirli araştırmalar yapması ve talebi fazla olan ürünlere yönelmesi gerekiyor. Bu ürünleri bulmak için de e-ticaret firmaları internetten en çok satılan ürünler ve niş ürünler hakkında araştırma yapıyor. Bununla beraber de markalar ürün ve hizmetlerini seçerken e-ticaret istatistiklerini de araştırıyor ve talebin arttığı ürün ve hizmetleri tespit edebiliyor.

E-ticaret Sitenizi Kurun

E-ticaret yaparken kendi siteniz, pazaryerleri ve sosyal medya platformları üzerinden satış yapabiliyor olsanız bile e-ticaret sitenizi kurmanız marka yaratmanıza olanak tanıyor. Bu süreçte e-ticaret sitesi kurarken işletmeler çoğu zaman hazır e-ticaret altyapıları ile hareket ediyor.

Ticimax gibi e-ticaret firmalarına özel çözüm ve altyapı sağlayan firmalar ile bu süreçte yola devam etmek e-ticaret firmanızın ihtiyaç duyacağı tüm modül ve özelliklere ulaşmanıza olanak tanıyor. Sizler de profesyonel bir şekilde e-ticaret yapmak ve markanızı büyütmek istiyorsanız e-ticaret sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz.

Sitenizi Tasarlayın

E-ticaret altyapısı seçiminin ardından markaların site tasarım yapması ve mağazalarını satışa hazır hale getirmesi gerekiyor. Site tasarım süreçlerinde ise kurumsal kimliğe uygun tasarımlar yapmak önem verilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

  • Markanın kurumsal renkleri

  • Sitenin mobil uyumluluğu

  • Modern ve anlaşılır bir tasarım yaratmak

  • Banner ve Slider alanları

E-ticaret sitesi tasarımında önem verilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Sizler de bunları önemseyerek e-ticaret sitenizi tasarlayabilir ve satışa hazır hale getirebilirsiniz.

Sanal Pos ve Kargo Anlaşması Yapın

Site tasarımı ve ürün yükleme süreçlerinin ardından sanal pos anlaşması da yapmanız oldukça önemlidir. Sanal pos anlaşması yaparken de markaların sanal pos komisyon oranları ile beraber ödeme tarihleri, periyotları vb. konulara da önem vermesi gerekir.

Sanal pos anlaşmasının ardından markaların kargo anlaşması da yapması gerekmektedir. Kargo anlaşmaları markaların satışını yaptığı ürün ve hizmetleri müşterilerine uygun fiyatlar ile göndermelerine olanak tanıyan anlaşmalardır. Kargo anlaşması yaparken de markaların desi bazlı gönderim ücretleri, adresten alma ve adrese teslimat süreçleri, sigortalı gönderim seçeneği gibi birçok konuya dikkat ederek hareket etmesi gerekmektedir.

Ticimax ile E-ticaret’te Başarıyı Yakalayın

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak için sanal mağazanızı Ticimax ile kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısı içerisinde yer alan modül ve özellikler ile sitenizi hızlıca kurarken sanal pos ve kargo süreçlerinde de Ticimax’ın anlaşmalı olduğu firmalar ile çalışabilir ve e-ticaret maliyetlerinizi azaltarak kârlılığınızı hızlıca artırabilirsiniz.

Editör: İsmail Türk