Seçim öncesinde kamuda çalışan işçi ve memurlara verilen vaatlerin yanı sıra tarihin en büyük ataması olarak vurgulanan 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Ancak ihmal edilen sağlık personeli arasında yer alan eczacılar, kendilerinin her zaman unutulduğunu vurgulayarak, kamuya eczacı ataması yapılmasını istedi.

Eczacılar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla, yıllardır mağdur edildiklerine dikkat çekerek, seslerine kulak verilmediğini vurguladı. Eczacılar, Twitter'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı da etiketleyerek yaptıkları paylaşımlarda hastanelerde her 25 yatağa 1 eczacı ve il ve ilçe sağlık müdürlükleri, sosyal güvenlik kurumları, toplum sağlığı merkezleri gibi kamu kurumlarına eczacı alımının artırılmasını istedi.

Paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

"Geri planda tutulmuş seslerine ASLA kulak verilmeyen ECZACI MESLEKTAŞLARIMIZIN sesi olmaya geldik. Her 25 yatağa 1 ECZACI istihdam edilmelidir. Böylesine mağdur olan sağlık personellerinin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz."

"Onca yıl mağdur edilen ECZACI Meslektaşlarımız ne istiyor biliyor musunuz? Yalnızca kamuya 5 bin eczacı alınmasını istiyorlar. Lütfen seslerine Kulak Verin."

Eczacılar, atamaları yapılmaz ve eczane açmalarına sınır getirilirken, hala eczacılık fakültesi açılmasına da tepki gösterdi.

Editör: Yadigar Hanım