Eğitim sendikaları, Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) görüşülecek "Öğretmen Meslek Kanunu"na karşı “meslek nöbeti” başlattı. Öğretmenlerin eylemine müdahale eden emniyet güçleri, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı gözaltına aldı. 

CHP'nin Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı itirazın bugün incelenmesi gündemde iken, Eğitim-Sen başta olmak üzere eğitim sendikalarının genel başkanları ve MYK üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun görüşüleceği Anayasa Mahkemesi'nin önüne geldi.

Polis, Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak isteyen sendika temsilcileri ve üyelerine müdahale etti. Çıkan arbede sonucunda Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Mali Sekreter Hüseyin Selçuk ve Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Eğitim-Sen MYK üyeleri Simge Yardım ve Ahmet Karagöz vee sendikaların üyeleri gözaltına alındı.

Polis basın mensuplarının görüntü almasını da engelledi.

Eğitim-Sen'den polisin saldırısı sonrası yapılan açıklamada "Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun görüşüleceği Anayasa Mahkemesi önünde meslek nöbetinde olan MYK üyelerimiz Simge Yardım ve Ahmet Karagöz gözaltına alındı. Gözaltına alınan MYK üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır!" denildi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası tarafından sosyal medya üzerinden polis saldırısına ilişkin yapılan açıklamada ise “Genel Başkanımız Kadem Özbay, Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Selçuk ve Genel Özlük Hukuk Sekreterimiz Orhan Yıldırım polis tarafından ters kelepçe ve yerde sürüklenerek gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ortak karar alarak kariyer basamak sınavlarının iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi için 2 Kasım’da eylem yapmıştı.

Editör: Yadigar Hanım