Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özel okul ücretlerindeki artış tavanını enflasyonla, yani yüzde 36 seviyesiyle sınırladık" diye konuştu. Temmuz ayı için zam mesajı da veren Erdoğan, "Enflasyona göre çalışanlarımızın durumunu değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI”

* Akçakale sınırımızda bölücü terör örgütünün döşediği patlayıcı sebebiyle şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

* Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Nerede aklınıza terör bölgesi geliyorsa orada bizler Mehmetçiğimizle varız, var olmaya devam edeceğiz.

* Elim trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık’a Allah’tan rahmet diliyorum

* Bu süreçte bizim ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı anlamak hem geçmişi hem de küresel gelişmeleri yakından bilmek gerekiyor.

ÖZEL OKULLARA ZAM SINIRI

*Özel okullardaki fiyat artışlarını enflasyonla yani yüzde 36 seviyesinde sınırladık. Biz kimin ne dediğine değil kendi stratejimize bakarak işleri yürüteceğiz.

*Bay Kemal çıkmış bu konuyla ilgili konuşuyor, ne konuşuyorsun ya? Sen geriden geliyorsun.

* Gıdadan kiralara, enerjiden ulaşıma her alanda ciddi artışlarla karşı karşıya kalan gelişmiş ülkelerin kamuoyları sükunetle gelişmeleri takip ediyor. Bizde ise siyasal çıkar peşinde muhalefet ortalığı karıştırmak için gayret içerisinde.

Editör: TE Bilişim