Milli Eğitim Bakanı Mustafa Özer, Covid-19 salgını nedeniyle uzunca bir süredir eğitime verilen arayı kapatmak için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Bununla beraber öğrenciler ve velilerde Hafta sonu okullar tatil olmayacak mı sorusuna yanıt aradı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçtiğimiz günler içerisinde Covid-19 nedeniyle 198 sınıfta eğitime ara verildiğini duyurmuştu. Okullarda ortaya çıkan vaka sayıları nedeniyle bazı veli ve öğrencilerde okulların yeniden kapanıp kapanmayacağını sorgulamaya başladı.

Gündemde yer alan iddialar ile birlikte Mahmut Özer’den bir son dakika açıklaması geldi. Özer özellikle yüz yüze eğitimden geri kalınmaması adına hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü içinde yeni planlar üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

Okullar kapanacak mı?

Ekim ayında okulların kapanacağı yönünde haberlere değinen Özer, “Böyle bir şey söz konusu değil. Sürecin devam ettirilmesi, okul bazlı değil vaka bazlı. Hiçbir okulumuz kapalı değil ama 198 sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Dolayısıyla vakaların yaygınlaşması durumunda etkilenen sınıflarla ilgili kararlar alacağız; okul, ilçe veya il ile ilgili karar almayacağız.” dedi.

Hafta sonu Cumartesi Pazar günleri okullar açık mı?

Okullarda yeni tedbirler devreye sokulacak. Önümüzdeki günlerde MEB tarafından yeni tedbir planların hazırlanacak. Sınıf seyreltme, ikili eğitim ve hafta sonu okulların açık olması gibi tüm olasılıklar masaya yatırılacak. Şuan için hafta sonu okulların açık tutulması söz konusu olmasa da önümüzdeki günlerde konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi ve cumartesi pazar günlerinin de yüz yüze eğitimin devam etmesi yönünde bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim