Nitelikli okullar MEB'in belirlediği sınava başvuru yaparak puanı yeten öğrencilerin girdiği okullar olacak.

Niteliksiz okullar da mahalle sistemi ile öğrenci alacak.

Fakat İstanbul'daki bazı köklü okullar nitelikli öğrenci sıfatına giremediler.

Örnek olarak Maltepe Anadolu Lisesi(Maltepe),Mustafa Saffet Anadolu Lisesi(Kadıköy) ECA Elginkan Anadolu Lisesi (Maltepe) Çağrıbey Anadolu Lisesi (Üsküdar). Bu okullardaki öğrenciler gerek yazılı yolla gerek sosyal medya yoluyla haklarını aramak seslerini duyurmak için çeşitli yollara başvurmaya başladı.
 

Maltepe Anadolu Lisesi bu yıl öğrencilerini 484.7872 puan ve %3 dilimle aldı. Birçok sosyal etkinliğe ve başarıya imza atan bir okul.

Maltepe Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi bir bildiri yayınlayarak "Neden nitelikli " okul olduklarını anlattı.

İşte o bildiri;

20 yıldır gerek Maltepe ilçesinde gerek İstanbul'da çeşitli başarılara imza atan binlerce nitelikli mezun veren Türkiye'nin en başarılı okullarından biri olan Maltepe Anadolu Lisesi "Yeni Liselere Alım Sistemi" ile birlikte niteliksiz sayılmıştır.

Neye, kime göre niteliksiz sayıldığımızı bilmemekle birlikte başarımızın kanıtı olan biz öğrencilerin hakkı gasp edilmiştir.

En başarılı öğrencilerin, en başarılı öğretmenlerle buluştuğu eğitim yuvası Maltepe Anadolu Lisesi niteliksiz değildir.

Bu büyük hatanın düzeltilmesini ve bu okula girmek için verilen emeğin hiçe sayılmamasını istiyoruz.

Maltepe Anadolu Lisesi pozitif eğitimin ve bilimin ışığında yükselmeye devam edecektir.

Maltepe Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi 
 

Maltepe Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal medya hesapların gündem oluşturmak için başlıklar açarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

İşte Twitter ve Instagram kullandıkları başlıklar.

#maltepeanadoluniteliklidir

#maltepealniteliklidir

#niteliklimaltepeanadolu

#niteliklimaltepeal

Öte yandan sadece Maltepe Anadolu Lisesi değil aynı ilçede bulunan ECA Elginkan Anadolu Lisesi bu yıl öğrencilerini 471.5522 puan ve %7 dilimle aldı.
 

ECA Elginkan Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi de bir bildiri yayınladı.

"ECA Elginkan Anadolu Lisesi olarak;

1962 Maltepe Ortaokulu kültürünün 56 yıllık bir birikimin temsilcileriyiz. Aynı zamanda ortaokul sürecinden sonra süper lise mertebesine yükselen, 2008 yılında tarihsel sürecimize eklenen Anadolu Lisesi kültürü ile tanışmış ve 10 yıllık süreç içerisinde okul içindeki her türlü insan ile çabalarımızla, gayretlerimizle bu yeni sıfatımıza sahip çıkmış, çeşitli projelerle desteklemiş ve bu durumları sürdürmekte de kararlı olduğumuz gerçeğini hep içimizde taşımaktaydık.

Niteliksiz okul ilan edilmemizle beraber tüm fikir düşünce ve eylemlerimize ket vurulmuştur. Örneğin okulumuzda bu sene ilk kez TEDx etkinliği düzenlenecek iken bundan dolayı olduğunu düşündüğümüz sebeplerle bir süreliğine sekteye uğradı. Yine okulumuzda bu sene ilk defa bir gençlik organizasyonu yani EYP organize ediliyor. Yine okulumuz birçok başka alanda oldukça başarılı bir okuldur ve bu başarıları ile okul girişimizdeki iki dolabı ağzına kadar ödül ile doldurmuştur.

Okulumuza türlü başarılar getiren Anadolu lisesi kültürümüze sahip çıkmaktan gurur duyar ve yapılan bu karardan dönülmesi gerekliliğini de şiddetle rica ederiz.

ECA Elginkan Anadolu Lisesi Meclisi

#ecaelginkanniteliklidir #Nitelikliyiz

Bunun yanı sıra liseler arasında bu büyük yardımlaşma gözlerden kaçmadı.

Nitelikli okul sınıfına giren Kartal Anadolu Lisesi ve Kadir Has Anadolu Lisesi sosyal medyadan Maltepe Anadolu Lisesi'ne desteklerini bildirdiler.

Haber: Alperen Alpkılıç

Editör: TE Bilişim