Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili için geri sayım sürerken okul yöneticileri ve tüm öğretmenler son hazırlıklar için okullarda olacak.

Okullardaki toplantı alanlarında corona virüsü tedbirleri konusunda gerekli tüm sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri alındı.

24 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan mesleki çalışma programında virüs tedbirlerinden uzaktan eğitimle telafi programına psikososyal destek çalışmalarından etkinlik planlamalarına kadar pek çok başlık tüm detaylarıyla çalışılacak.

18 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK

Yeni eğitim öğretim yılında ders bazında gerçekleştirilecek uzaktan öğretim etkinliklerinin planlanması, öğrencilerin uzaktan eğitim sürecindeki eksiklerinin giderilmesine yönelik hazırlanan ‘Tamamlayıcı Eğitim Programı’nın uygulama süreci ve psiko-sosyal destek çalışmaları mesleki çalışma programının ana başlıkları arasında.

Okul yöneticileri ve öğretmenler, uygulanacak ‘Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı’ hakkında rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar tarafından bilgilendirilecek.

Mesleki Çalışma Programı kapsamında dünya çapında başarılı çalışmalara imza atan eğitimci bilim insanı Prof. Dr. Selçuk Şirin de EBA üzerinden öğretmenlere seslenecek. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin okullardaki mesleki çalışmaları 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

Editör: TE Bilişim