Yurt genelinde devam eden etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesiden itibaren devam eden okulların tatil edilmesi bazı illerde bir gün daha uzatıldı.

BİNGÖL

Bingöl'de kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitime 13 Aralık Cuma günü ara verildiği bildirildi.

KARS

Kars'ta gün içerisinde aralıklarla devam eden ve akşam saatlerinde şiddetini artıran kar ve tipi dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi.

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, il merkezine bağlı Kucuk Yusuf, Kocabahçe, Verimli, Esenyazı ve Aslanizi köyleriyle Kağızman ile Sarıkamış ilçe genelinde eğitime kar ve tipi dolayısıya 1 gün ara verildiği duyuruldu.

YOZGAT

Yozgat’ın Çekerek ve Akdağmadeni ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Çekerek ve Akdağmadeni Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla merkezde, kasabalarda ve köylerdeki okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.

Eğitime bir gün ara verildiği haberi iki ilçede de belediyeler tarafından anonslarla duyuruldu.

TOKAT

Tokat'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat genelinde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğunu söyledi.

İl Hıfzıssıhha Kurulunun karar aldığını belirten Yazıcı, "Tokat merkezde kötü hava koşulları dolayısıyla yarın eğitime ara verildi"  dedi.

VAN

Van'ın Erciş, Bahçesaray, Başkale, Çatak, Edremit, Gevaş ve Özalp ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime bir gün daha verildi.

Kent genelinde iki günden bu yana devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu kent merkezi ve bağlı köyler ile Muradiye ilçesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar bir gün daha tatil edildi.

Erciş, Bahçesaray, Başkale, Çatak, Edremit, Gevaş ve Özalp ilçelerindeki ilk, orta dereceli okullar ile liselerde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.

TUNCELİ

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, köylerden kent merkezine taşımalı olarak gelen öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından yarın onlara yönelik eğitime ara verildiğini belirtti.

Kararın kent merkezindeki öğrencileri kapsamadığını ve eğitim öğretimin devam edileceğini belirten Polattaş, Pülümür ilçesinde de eğitime 1 gün ara verildiğini anımsattı.

TRABZON

Trabzon'da etkili olan kar yağışı sebebiyle, il merkezi ve Akçaabat ilçesi hariç, ilçe, belde ve köylerdeki bazı okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, önceki günden beri kentte etkili olan kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla, 13 Aralık Cuma günü, merkeze bağlı belde ve köyler ile Düzköy, Hayrat, Beşikdüzü, Tonya, Şalpazarı, Sürmene, Dernekpazarı, Vakfıkebir, Of, Köprübaşı,  Çaykara ve Çarşıbaşı ilçelerindeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Trabzon kent merkezi, Araklı, Yomra ve Arsin ilçe merkezleri dışındaki köy ve beldeler ile Maçka ilçesinde ise Esiroğlu ve Atasu beldelerindeki okulların tatil edildiği kaydedildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği, hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, kar yağışının etkili olduğu kentte merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde ilk, orta ve liseler ile özel ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle hamileler ile engelli kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Vali Ali Kaban da Twitter'dan eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

ORDU

Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları yüzünden Perşembe ilçesine bağlı köyler, Ünye, Gülyalı, Fatsa, İkizce, Çaybaşı, Akkuş, Kumru, Korgan, Çatalpınar, Çamaş, Gürgentepe, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Ulubey, Mesudiye ve Kabadüz ilçelerinin genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

İl merkezi ile Altınordu ilçesi ve Perşembe ilçe merkezinde ise okullar açık olacak.

MARDİN

Mardin'de dün başlayan ve bugün de aralıksız süren kar nedeniyle Mardin'de okullar yarın da tatil edildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Mardin merkez ile bağlı Derik, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ve Mazıdağı ilçelerindeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın da kapalı olacak.

Öte yandan Mardin-Diyarbakır karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Uzun araç kuyruğunun oluştuğu karayolunda sürücüler yolun açılmasını bekliyor.

IĞDIR - AĞRI - KARS

Iğdır merkez, Tuzluca, Aralık ve Karakoyunlu ilçeleri ile Ağrı'nın Diyadin, Doğubazayıt, Kars'ın Sarıkamış ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Iğdır Milli Eğitim Müdür Vekili Tahir Kaman, yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğunu, bu nedenle okulların yarın da tatil edildiğini söyledi.

Kentte kar yağışının devam ettiğini belirten Kaman, "Birçok köyümüzün yolu kapalı durumda. Biz de öğrencilerimizin olumsuz etkilenmemeleri için eğitime yarın da ara verdik. Taşımalı eğitim gören öğrencilerimizin bu havada olumsuz etkileniyor. İl Özel İdare yetkililerinden aldığımız bilgilere göre eğitime ara verildi. Velilerimizin bu durumdan haberdar olmalarını istedik" dedi.

Ağrı'nın Diyadin ve Doğubayazıt ilçesinde ise okulların 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve köylerde okulların cuma günü tatil edildiği bildirildi.

SAMSUN

Bölgede etkili olan kar yağışı ulaşımın yanı sıra eğitimi de engelledi. Samsun ve Amasya'da kent genelinde okullar tatil edilirken, Giresun'da kent merkezi ve bazı ilçelerde, Sinop'ta ise 3 ilçede eğitime ara verildi. 

Samsun'da okullarda kar tatili bir gün daha uzatıldı. Valilikten yapılan açıklamada, okullarda kar tatilinin 13 Aralık Cuma günü de devam edeceği,  tatilin il ve ilçelerdeki tüm okulları kapsadığı duyuruldu.

Ondokuz Mayız Üniversitesi'nde de kar nedeni ile birinci ve ikinci öğretimde eğitime yarın için de ara verileceği belirtildi.

GİRESUN

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullar hariç yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, aralıklarla yoğun bir şekilde yağan karın eğitimi olumsuz yönde etkilemeye devam ettiği belirtildi.

Kar kalınlığının il merkezinde 35 santimetreye ulaştığının ifade edildiği açıklamada, "İlimiz merkez başta olmak üzere, Bulancak, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerimizde ilk ve orta okullar ile liseler haftanın son günü olan 13 Aralık 2013 Cuma tatil edildi. Kar yağışının etkili olmadığı Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar'daki okullarda yarın eğitim öğretime devam edilecek. Ayrıca yoğun kar yağışından dolayı okulların tatil olduğu başta ilimiz merkez ve ilçelerimizde kamuda çalışan engelli memurlar yarın için de 1 gün idari izinli sayılacak" denildi.

SİNOP

Sinop'ta kar nedeniyle  Boyabat ilçesindeki bütün okullar, Dikmen ve Durağan ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullar ve köy okulları 13 Aralık Cuma günü için tatil edildi.

AMASYA

Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, il ve ilçelerde ilk ve orta dereceli okulların kar yağışı nedeni ile yarın için tatil edildiği duyuruldu.

 

Editör: TE Bilişim