İktidarın bütçedeki açığı kapatmak için bu yıla özel getirdiği ek MTV ödemesinde Anayasa Mahkemesi'nin kararı beklenirken, ilk taksit 6 Eylül'e uzatılmıştı. Ek MTV ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Ziraat Bankası, ek MTV vergisini ödemekte zorlanan vatandaşlar için yeni bir açıklama yaptı. Ek MTV ödemelerine taksit kolaylığı getiren banka, 23 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında isteyen tüm müşterilerin bu imkandan yararlanabileceğini duyurdu.

Bankanın açıklamasına göre ödemeler, Ziraat Mobil, Şube www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr, https://intvrg.gib.gov.tr) kanallarından 4 taksite bölünerek yapılabilecek.

Ziraat Bankası'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Kampanya 23 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında yapılacak işlemler için geçerli olacaktır. Bu tarihler arasında Ziraat Mobil, İnternet Şube www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr, https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak kartınızın kartı özelliği ile yapacağınız taksitli MTV ödemelerinizde işlemler 4 taksite bölünecektir.”

Açıklamada ayrıca, asıl kartlar, bu kartlara bağlı ek kartlar ve sanal kartlar ile yapılan motorlu taşıt ödemelerinin de kampanya kapsamına dahil edileceği bildirildi.

Bankkart'ın banka kartı özelliği, Bankkart Ücretsiz ve Bankkart Business ürünleri kampanya kapsamında bulunmuyor. 

Editör: Yadigar Hanım