Türkiye’de gıdaya gelen zamlar durmak bilmezken, vatandaşın temel gıda maddelerinden olan ekmeğin fiyatına da üst üste zamlar geliyor. 

İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmeğin tanesi 5 TL’ye satılırken bu yıl içinde ekmeğin fiyatının daha dar artarak 7 TL’e çıkacağı öngörüldü

Cumhuriyet’te yer alan habere göre TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TBMM KİT Komisyonu’nda yaptığı açıklamada geçen yıl tüm Türkiye’deki un sanayicilerine ekmekteki fiyat artışını frenleyebilmek adına piyasa fiyatlarının yüzde 30-40 daha altında fiyatlarla ekmeklik buğday satışı yaptıklarını dile getirdi.

EKMEĞİN FİYATI 7 TL’YE ÇIKACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen gerekli adımlar atılmadığı taktirde ekmeğin fiyatının 7 TL’ye kadar çıkacağını söyledi.
Başevirgen, "Ekmeğe gelen bu zammın salt buğday fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını söylemek doğru değil. Çünkü ekmek üretiminde tek ve hatta en büyük gider kalemi buğday değil. Bir birim ekmek maliyetinin yaklaşık yüzde 65’ini işçilik, maya, tuz, su, enerji, finans, vergi, fire, iade, taşıma ve dağıtım giderleri ile kâr payı gibi girdiler oluşturuyor. Sene başında ekmeğin 5 TL'ye çıkacağını doğru tahmin ettim. Sonbaharda da 7 TL olacak" dedi.

Editör: Umut ACAR