Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın geçtiğimiz günlerde "Ekmeğe bütün illerde peyderpey zam gelecek" açıklamasının ardından zam haberleri gelmeye başladı. 

Balcı'nın, Türkiye genelinde ekmek fiyatının temmuz ayı başından itibaren 7 ile 7.5 TL arasında olacağını açıklamasından sonra bazı ile ve ilçelerde ekmek zamlı fiyattan satılmaya başladı.

İlk zam haaberi Sakarya'dan geldi. Sakarya Fırıncılar Odası'nın talep ettiği zam, SESOB'un Fiyat Tespit Komisyonu'nda 9 Haziran'da onaylanmıştı. Onay için bakanlığa gönderilen fiyat listesine göre, Sakarya'da 200 gramı 5 liradan satılan ekmek 250 grama çıkartılarak 7,5 liradan satışa sunulacak.

Sakarya'da hem ekmeğe hem de simite yapılan zamdan sonra bugün de İzmir'de ekmeğe zam geldi.

İzmir'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve İzmir Fırıncılar Odası imzasıyla yayınlanan fiyat tarifesine göre, gramajı 200 gram olan ekmek 7 lira oldu. 

Uşak'ta da fırıncılar, artan maliyeti gerekçe göstererek zam talebinde bulundu. Talep üzerine toplanan Ekmek Fiyatı Belirleme Komisyonu yeni fiyatı belirledi. Onaylayan komisyon kararıyla, 210 gram ekmeğin 5 liradan satıldığı Uşak'ta ekmeğin gramajı 250'ye fiyatı da 7,5 liraya yükseltildi. 

Editör: Yadigar Hanım