Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda 2021 yılı enflasyonu yüzde 18.4 olarak tahmin edilirken, Merkez Bankası’nın beklenti anketine katılanlar yıl sonu için yüzde 21.39 enflasyon tahmininde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun kasım ayı verilerine göre ise yıllık enflasyon yüzde 21.31 oldu. Yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası beklenti anketindeki tahmin doğrultusunda çıkarsa 2021’in ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 11.9 olacak.

Ancak bu yıl döviz kurunda yaşanan hızlı artış dolayısıyla aralık ayı enflasyonunun yüksek çıkması bekleniyor. Bu durumda yıl sonu enflasyonunun da yüzde 21.39’u aşma ihtimali çok güçlendi.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ocak ve temmuz aylarında, son 6 aylık enflasyona göre hesaplanıyor. Merkez Bankası beklenti anketi verilerine göre, ocak ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına en az yüzde 11.9 oranında artış yapılması bekleniyor.

Memura yapılacak 'refah payı' zammıyla emekli maaşına seyyanen zam gelecek.

"SIRA EMEKLİLERDE"

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrette yüzde 50.5'lik zammı anımsatarak, "Kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım, Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak" dedi.

Editör: TE Bilişim