Türk-İş tarafından her ay gerçekleştirilen Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'na ait Ocak ayı sonuçları kamuoyu ile paylaştı. Söz konusu araştırma çerçevesinde bu ay içerisinde 4 kişiden oluşan ailenin sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi adına yapması gereken gıda harcaması yani açlık sınırı 2 bin 219 TL olarak belirlendi. 

Gıdanın yanı sıra konut, eğitim, sağlık gibi zorunlu ihtiyaçların alınması adına belirlenen yoksulluk sınırının ise 7 bin 229 TL olduğu ifade edildi. Bekar ve çocuğu bulunmayan bir çalışanın yaşama maliyetinin aylık bazda 2 bin 698 TL olduğu kaydedilirken, gıda enflasyonundaki bir senelik artışın ise yüzde 10.49 olduğu gözlemlendi. 

Ankara'da 4 Kişilik Bir Ailenin Gıda Harcamasında Artış Görüldü

Ankara'da ikamet eden 4 kişiden oluşan bir ailenin gıda için harcaması gereken tutarın bir önceki aya kıyasla yüzde 2.62 seviyesinde artış gösterdiği belirtilirken, bahsi geçen araştırma kapsamında süt, peynir ve yoğurt kategorisinde sene sonu fiyat ayarlamalarının ardından senenin ilk ayında önemli bir artışın yaşanmadığı ifade edildi. 

Yumurtanın fiyatının geçtiğimiz ay gerileme gösterdiği, ancak bu ay yükseldiği dile getirilirken, bakliyat ürünlerine bakıldığında nohut dışında hepsinin fiyatında artış olduğu vurgulandı. Söz konusu ürünlerde yaşanan fiyat yükselmelerinin aylık mutfak masraflarına yansıması ek 45 TL olurken, meyve ila sebze fiyatları ise yüzde 7.51 seviyesinde artış gösterdi.
 

Editör: TE Bilişim