Avrasya Tüneli'ne gelen 56'lık zamma Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'dan ilginç bir savunma geldi. Bu gibi projelerde yılda 2 veya 3 defa olarak fiyat artışının yaşandığını söyleyen Turhan gelen son zammı güncelleme diyerek geçiştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan son yapılan Avrasya Tüneli zammı konusunda ilginç açıklamalarda bulundu. 2020 hedefleri doğrultusunda kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten Turhan, Avrasya Tüneli için yapılan son zammın sadece güncelleme olduğunu ve bunun önceki senelerde de uygulandığını sözlerine ekledi.

İktidar Zam Diyemedi

Avrasya Tüneli'nin bir yap-işlet-devret modeli olduğunu söyleyen Turhan, bu gibi projelerde her yıl düzenli olarak 2 veya 3 kez bu gibi durumlarla karşılaşmanın normal bir seyirde devam ettiğini son güncellemenin ise 2018'de yapıldığından dolayı ortalama 30 lira olan geçiş ücretlerinin 40 liraya kadar çıkarıldığını belirtti.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise Avrasya Tüneli'ne yapılan son zammın oldukça yüksek olduğuna değinerek anlaşma şartlarında 4 dolar + yüzde 8 KDV olduğunu işaret ederek normal şartlarda bu rakamın 26 liraya denk geldiğini ancak iktidarın son zamlarla beraber bu fiyatı 36 liraya çıkardıklarından bahsetti.

Editör: TE Bilişim