Ekonomik krizin boyutları her geçen gün biraz daha artarken bundan etkilenen bireylerde içerisinde çocuklar ilk sırada gelmekte. Yapılan son araştırmalar neticesinde İstanbul'da yoksul ailelerin yarısından fazlasında çocukların yeteri kadar beslenemediği ortaya çıktı.

AKP hükümeti tarafından her gün çıkan 'Ekonomimiz şahlanıyor' haberlerinin aksine İstanbul'da sadece 3 bin lira aylık gelirin altında yama tutunmaya çalışan yoksul ailelerde çocukların yeteri kadar beslenemediği belirlendi. İBB bünyesinde gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde yüzde 50'lik kısımda çocukların yeteri kadar beslenme olanaklarına sahip olmadığı belirlendi.

15 Yaşın Altında Olan Çocuklar İçin Korkunç Gerçek

2019 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen bir araştırmada 3 bin lira aylı gelirin altında yaşama tutunmaya çalışan ailelerde ekonominin getirdiği acı gerçekler ortaya çıktı. Araştırmalarda bu hanedeki çocukların günlük kullanım haricinde bir ayakkabısının olmadığı belirlendi. Bu hanelerin halen bir çoğunda doğalgaz yerine soba kullanılırken evlerde çocuk odası bulunmayan bir çok hane de tespit edildi.

Hanelerin yüzde 46'lık kısmında çocukların okullarda verilen kitap dışında kırtasiyeye gidemediği ifade edilirken yabancı dil kursu alamayan birçok bireyinde olmadığı belirlendi. Araştırmalarda en korkunç gerçek ise çocukların yoksulluk nedeni ile okul dışında çalışmak zorunda kaldıkları oldu. 
 

Editör: TE Bilişim