Uzunca bir zamandır batma noktasının eşiğinde olan ve bir süre öncede uçuşlarını durdurduktan sonra yeniden başlayan havacılık sektörünün önde gelen firmalarından Atlasglobal iflas etti. Son gelen haberlerde de Atlasglobal'ın uçuşları durdurduğu belirlendi.

Ve Atlasglobal firması uçuşlarını durdurduğunu resmen açıkladı. Son karar ise İstanbul ile Bağdat arasında gerçekleştirilen son sefer akabinde kamuoyu ile paylaşıldı. Şirket yetkililerinin ise son bir kez daha Florya'da bulunan genel müdürlük binasına geldikleri de kaydedildi.

İflas İddiaları

Bir süre öncesinde iflas erteleme başvurusu yapılan ancak mahkeme tarafından ret edilen Atlasglobal uçuşlarına ara vermek durumunda kalmıştı. Son gelen haberler sonrasında Atlasglobal'ın iflas ettiği bilgileri sosyal medyayı da ayağa kaldırdı. Yurtdışında bulunan 2 ülkede de farkı firmalarda partnerleri bulunan Atlasglobal'in uçuşları daha önceden Aralık ayı sonlarında da durdurulduğu belirlenmişti.

26 Kasım 2019 tarihinde uçuşlarını tamamen durdurma kararı alan Atlasglobal, son yolcularını mağdur etmemek adına Aralık ayının son günlerinde bazı seferlerle yeniden geri dönüşün altına imzasını atmıştı.

Editör: TE Bilişim