Dolar, Euro ve altın güne yeni rekorlarla başladı
Yaklaşık 2 aydır 6,85 seviyesine demir atan dolar/TL koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından 7 seviyesinin üstüne çıktı. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,07 TL seviyesinde işlem görüyor. 8,40 TL üzerine çıkan Euro ve 465 TL'den satılan gram altın bir kez daha tarihi rekor kırdı.
Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 2,1 değer kazancıyla 7,0474'ten tamamladı.
Dolar/TL, bugüne de artışla başlamasının ardından 7,07 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro /TL yüzde 0,8 artışla 8,40’ın üzerinden satılıyor.
Dolar endeksi, 92,5 seviyesine gerilerken, Euro /dolar paritesi ise analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 1,19 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.
İstanbul ve Ankara'da dolar, Euro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 09.30 itibarıyla şöyle:
İSTANBUL
ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 7,0730 7,0740
Euro 8,4120 8,4130
Sterlin 9,2890 9,3350
ANKARA
ABD Doları 7,0430 7,1230
Euro 8,3720 8,4520
Sterlin 9,2290 9,4390
Analistler, ABD'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ve görüşmeleri devam eden 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi ile salgının tedavisine yönelik haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.
İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) beklentiler doğrultusunda faizlerde ve varık alım programında değişiklik yapmadığını ifade eden analistler, öğleden sonra BoE Başkanı Andrew Bailey'nin gerçekleştireceği basın toplantısı ve ABD'nin haftalık işsizlik başvuruları verisinin takip edileceğini bildirdi.
Doların değerinin düştüğü bir dönemde Türkiye'de ülkeye has sebeplerden dolayı doların değeri yükselirken kur kendini 7 seviyesinin üstüne atarak 2 aydır durduğu 6,85 seviyesini terk etti.
ALTINDA YENİ REKOR
Altın, doların iç karartıcı ABD istihdam verisinin etkisiyle değer kaybetmesine, koronavirüs salgınına yönelik endişelerin altına olan talebi artırmasının da eklenmesiyle dün rekor seviyeye yükseldi.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 2.055 dolar ile tarihi rekor seviyeye yükseldikten sonra 2.042 dolar seviyesinden işlem görüyor. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,4 yükselerek 2.056 dolar seviyesinde bulunuyor.
Bugün ise gram altın 465 TL'yi aştı. Swap faizlerinin tekrar normale dönmesiyle TL'deki değer kaybı hızlandı. Çeyrek altın ise 785 TL’den işlem görüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.