Eğitimini Konya'da tamamlayıp, yine aynı şehirde şirket kuran Ekonomist Erdal Özel BBN Finans programında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

"DOLAR 14-15 LİRAYA GİDİYOR"

Ekonomist Erdal, Özel "Eğer ki söylemleri üst üste koyduğumuz zaman ve olacak şeyleri tahmin ettiğimiz zaman faiz indirimiyle alakalı doları bu yıl sonunda yine söylüyorum 14-15 liralarda görmemiz sürpriz olmaz.

O yüzden daha net açıklamalar bekliyoruz ekonomi yönetiminden. Bu tabloda korkunç senaryolar görebiliriz" dedi.

"YABANCILAR HALİHAZIRDA KURULU OLAN HER ŞEYİMİZİ ÇOK UCUZA ALIYORLAR"

BİST 100'de kırılan rekorlar, piyasayı canlandırdı. Dolar yükselirken borsa hisselerini yükselmesi kafa karışıklığına yol açtı. Ekonomist Özel bunu şöyle açıkladı.

"Garanti BBVA'nın kalan hissesine talip olduğu ortada çok ciddi sevinç çığlıkları var. Baktığımız zaman 2011 yılında BBVA Garanti'nin yüzde 24.89 hissesinin 4.2 milyar euroya satın almış 2011 yılında bankanın 4'te 1'lik hissesini -ki hakim hissedar değil- 4.2 milyar euroya satın almış hakim hissedar konumunda geçeceği ve tamamını alacağı 50.2'lik payı 2.20 milyar euro satın alıyor. Bakın, aradaki farkı gözler önüne serdim. Burada sevinilecek bir şey yok. Yabancılar halihazırda kurulu olan her şeyimizi çok ucuza alıyorlar. Ben bu sürecin bir anca önce durdurulması için ekonomi yönetiminin buna bir an önce müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum."

"BÜTÜN ŞEKER FABRİKALARIMIZ SATILDI"

Şekere gelen zammı değerlendiren Ekonomist Erdal Özel, fabrikalarımızın satılmasının ekonomiye etkisini anlattı.

"Bütün şeker fabrikalarımız satıldı, neden? Çünkü, paramız değersiz... Yabancı halihazırda kurulu olan fabrikayı da olsa, bankayı da olsa çok ucuza bir şekilde kendi bünyesine katıyor. Yani burada sevinmemiz gereken bir şey yok. Borsa'daki 1700'lük rakamları görüp sevinmeyelim. Kimler sevinir? Paradan para kazanan insanlar sevinebilir. Ama biz bu ülkenin vatandaşıyız. Yanlış giden bir şey var, biz de bunu dile getirmekle mükellefiz."

Editör: TE Bilişim