İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıkıldığı belirlenen binaların acilen yıkılacağını ve ardından burada oturan vatandaşlara kira yardımlarının ödeneceğini söyledi. Soylu ayrıca vatandaşlardan burada bulunan depremzedelere eski eşyaların gönderilmemesini belirtirken 58 binanın yıkıldığını ifade etti.

Süleyman Soylu ile beraber yanlarında bulunan bazı bakanlar Elazığ'da yaşanan deprem felaketi sonrasında kamuoyunu bilgilendirdi. Depremde yaralanan vatandaşlar ile ilgili de bazı bilgiler veren Soylu, bunların bir daha yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Depremde canından olan vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Soylu, bölgede halen AFAD ile beraber sivil toplum kuruluşlarına bağlı ekiplerin enkazda arama kurtarma faaliyetlerini devam ettirdiklerini belirterek bunlara yardımcı olan gönüllülere de teşekkürlerini iletti.

30 Bin Ton Kömür Yardımı

Soylu, Elazığ'daki depremde tamamen yıkılan 58 binayı belirlediklerini ve burada oturan vatandaşlara acil kira yardımının yapılacağını ertesi sabahta hesaplarında paralarını göreceklerini ifade etti. Bunun yanında vatandaşlara 30 bin liralık eşya yardımının da yapılacağını söyleyen Soylu, diğer yardımlarında bilgileri doğrultusunda depremzedelere ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Elazığ ve Malatya'da bulunan köylerdeki vatandaşlara 30 bin ton kömür dağıtılacağını depremde telef olarak hayatını kaybeden hayvanlar içinde gerekli olan tüm imkanların seferber edileceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim