Yeni zamlar kapımıza dayandı. Elmak ve çöp vergisinin yanında AKP'nin suya da büyük bir zam hazırlığı içerisinde olduğu ve sigortalarında yakın bir zamanda yeniden artacağı belirlendi. Çöp vergilerine gelecek olan zam oranının ise yüzde 213 olacağı ifade edildi.

AKP tarafından hazırlanan yeni taslakta vatandaşın kullandığı emlak ve çöp vergilerinin yanında suya da zam yapılacağı iddia edildi. Taslakta yer alacak yeni düzenlemede emlak vergilerinin artık 4 yıl yerine 2 yılda bir kez alınacağı belirtilirken bunların semt, muhit ve mevkilere göre planlanacağı ifade edildi.

Emlak ve Çöp Vergilerine Büyük Zam

Düzenlemenin yasalaşması sonrasında emlak vergilerinin 2 yılda bir defa artarak daha da zamlanacağı çevre temizlik vergilerinin de yüzde 213 oranına kadar güncellemeye tabi tutulacağı iddia edildi. Böylece su faturalarında rakamların artacağı elektrik ve doğalgaz zamlarının da bundan nasbini alacağı belirlendi.

Yeni düzenlemede emlak vergileri 2 yılda bir kez alınacak. Böylece bu vergiler 4 yılda bir kez yerine her 2 yılda bir kez zamlanacak ve bu yükte vatandaşın sırtına kalacak. Bu düzenleme ile ayrıca vatandaştan alınacak olan emlak vergileri semt, muhit ve mevkilere göre yeniden belirlenecek. Belediye gelirlerini daha da arttırmak adına bu zamlardan konut sigortaları da  nasibini alacak. Yeni düzenlemede yangın sigortası olmayan konut ve iş yeri sahipleri poliçede yangın güvenci bulunması durumunda yüzde 10 kadar vergi ödemekle mükellef olacak.

Editör: TE Bilişim