Tarım Kredi Kooperatifi marketleri borç batağında. Şirket zarar üstüne zarar ederken Tarım Kredi Birlik'in yöneticilerine ödenen maaş dudak uçuklatıyor. 2019’de 46 Milyon lira zarar eden şirket, 2020’deki kaybı ise 58 Milyon lira olmuştu. Zarar katlanarak, büyüdü. Zarar 249 Milyon liraya çıktı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, alışveriş yaptığı ve "Gayet uygun" dediği Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri A.Ş'nin gelir-gider sonuçları ve yöneticilere ödenen maaşlar, şaşkınlık yarattı.

Geçtiğimiz yıl yöneticilerine 1 milyon 534 bin 727’şer TL huzur hakkı, ücret, prim, ikramiye, kâr payı ödeyen Tarım Kredi Kooperatifi Pazarlama ve Marketçilik şirketi 249 milyon zarar etti

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünü daha önce Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü de görevinde bulunan Hüseyin Aydın yapıyor. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın üç yerden aylık toplam 136 bin 500 TL maaş aldığı ileri sürmüştü.

ŞİRKETİN CİROSU

Şirketin 2021 yılında 2 milyar 186 milyon 540 bin TL satış cirosu elde ettiği, maliyetin ise 1 milyar 873 milyon 493 bin TL olduğu açıklandı. Bu konudaki faaliyet raporunda, finansman gideri öncesi faaliyet zararı gibi kalemlerin ardından toplam dönem zararının 249 milyon 65 bin 389 TL olduğu vurgulandı. Şirkette bu yıl yönetim kurulu başkanlığına Davut Arpa yerine Yılmaz Bademli geldi. Yeni yönetim kurulu üyeleri İlyas Kılıç, Mustafa Aslan, Bayramali Yıldırım, Kadir Aydın, Ahmet Demiralp ve Emre Mermer oldu.

Editör: TE Bilişim