Ukrayna’dan tarifeli uçuşlarla Dalaman, Antalya ve Muğla gibi bölgelere inen uçaklar, ilk etapta yaklaşık bin 500 turisti getirirken, turizmciler bu uçuşların paket turlar için deneme uçuşları olduğunu belirtti.

Ukrayna’dan SkyUp Havayolları, kendi bünyesindeki tur operatörü JoinUp’ın yolcularını Antalya’ya getirirken, Azur Air Ukraine’ın Antalya uçağı ise tur operatörleri Anex Tour ile Pegas Touristik tarafından dolduruldudu. 

Antalya'da turistleri geleneksel kıyafetle karşılayan Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko, “İlk gün Türkiye’ye 6’dan fazla uçak geldi. Her yıl Ukrayna’dan gelen turist sayısında yüzde 20 artıyor. Türkiye güvenli, otelleri çok kaliteli” açıklamasını yaparken bu uçuşların ön hazırlık olduğunu ifade eden ve  sayının geçen yılın yüzde 10’u bile olmadığını belirten TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Ferit Turgut, “Ukrayna’dan geçen yılın birçok şehrinden birçok havayolu uçardı. Şimdi bakıyorum bugün sadece AzurAir’in 2 uçuşu görünüyor. O yüzden bunları özel uçuşlar olarak değerlendiriyoruz. Bakalım bu uçuşlarda vaka çıkacak mı? Kazakistan uçağında çıkan vakalarda ciddi sıkıntı yaşandı. Havayolları da tedirgin davranıyor. Otellerin birçoğunda henüz doluluk çok düşük” dedi.

Gerçek talep 15 Temmuz’da

Ukrayna’dan Antalya Havalimanı’na ilk uçuşu 28 Haziran’da Wind Rose Hava Yolları’nın, 1 Temmuz sabahında da SkyUp ve Azur Air Ukraine’ın havalimanına iniş yaptığını belirten turizmciler Belarus’tan da ilk uçuşun gerçekleştiğini ancak  gerçek talebin 15 Temmuz’a kadar netleşeceğini ifade ettiler.

2019 yılında Türkiyeyi ziyaret eden Ukraynalı turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12 artışla 1 milyon 560 bine yükselmişti.

Editör: TE Bilişim