Eskişehir'e gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, enflasyon rakamları ile ilgili açıklama yaptı. 


Ağbal çift haneye ulaşan enflasyon rakamlarına illişkin 16 Nisan'dan sonra düzelecek dedi. 


 Ağbal'ın yaptığı açıklama şu şekilde: 


"İnşallah Eskişehir önümüzdeki yıllardan itibaren daha da büyüyecek. Bu açıdan inşallah Eskişehir'in önü açık. Biz de hükümet olarak her zaman Eskişehir'deki yatırımları, sanayiyi, üretimleri teşvik edeceğiz. Bu arada da enflasyon yukarı gitmiş. Enflasyonda bugün ortaya çıkan rakamlar, esasen Merkez Bankamızın raporlarda ifade ettiği gelişmelerle uyumlu. 


Biliyoruz ki 2017'nin ilk aylarında enflasyon bir miktar yukarıya gidecek. Bunda tabi ki baz etkisi var. Geçen seneyle karşılaştırdığımızda o dönemin fiyat gelişmelerinin etkisi de var. 


Öncelikle kurdan gelen, kura bağlı olarak oluşan maliyet baskıları var. Yine ithalat fiyatlarındaki değişim etkileri var. Ama inşallah 2. çeyrekten itibaren yavaş yavaş baz etkisi kaybolmaya başlayacak. Yine kurun fiyat değişimleri üzerindeki etkisi kaybolmaya başlayacak ve Merkez Bankasının yıl sonu itibariyle ortaya koyduğu bir tahmin var. Yüzde 8 olarak. İnşallah enflasyon o trend içerisine girecek. 


Enflasyon önemli bir faktör, enflasyonun yukarı doğru gitmesi hiçbir şekilde arzu ettiğimiz bir durum değil. İnşallah önümüzdeki dönemde bir taraftan para politikasında Merkez Bankamızın yapacağı çalışmalar çerçevesinde, bir tarafta hükümet olarak özellikle gıda fiyatları ile ilgili yapılacak olan çalışmalarla birlikte fiyatlar aşağıya doğru gelecek. 


16 Nisan'dan sonra inşallah Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrar çok net ve kalıcı bir şekilde ortaya çıkacak. Üretim, yatırım, istihdam artacak. Enflasyon inşallah bu dönemde aşağı gelecek. Yani Türkiye'nin istikrarına ve kalkınmasına 2017 öncelik eden bir yıl olacak. Bunu görüyoruz. Enflasyonu da takip ediyoruz" dedi.
 

Editör: TE Bilişim