Polonezköy Kiraz Festivali: 180 yıllık dostluk kutlandı
Beykoz’un kültürel mirasını yansıtan Polonezköy Kiraz Festivali, renkli etkinliklerle gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festival, İBB Polonezköy Parkı’nda yoğun katılımla devam etti.
Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, festivalin açılışında yaptığı konuşmada Türk ve Polonya halkları arasındaki 180 yılı aşkın dostluğa vurgu yaptı. Gürzel, Polonezköy'ün birlikte uyum içinde yaşamanın güzel bir örneği olduğunu belirterek, bu kültürel mirası gelecek kuşaklara taşımanın önemini dile getirdi. Festivalde çocuk atölyeleri, sahne gösterileri, konserler ve kiraz ikramı gibi çeşitli etkinlikler yer aldı.
Festival kapsamında, ünlü yazar ve anlatıcı Sunay Akın bir söyleşi gerçekleştirdi. Akın, tarih, edebiyat ve toplumsal hafıza konularında izleyicilerle buluştu. Beykoz Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseriyle sona eren festivalde, 12.00-19.00 saatleri arasında çocuklara özel atölyeler, animasyonlar ve eğlence parkurları da yer aldı. Ekrem İmamoğlu ve Alaattin Köseler'in de destek verdiği festivalde, Başkan Vekili Gürzel, tüm katılımcılara teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.