borsadunya.com'un haberine göre; İçinde bulunduğumuz süre zarfında #THYAO'da bir miktar yukarı hareket gözlemledik ancak yukarı tepkinin oldukça zayıf kaldığını söyleyebiliriz. Endekste daha önce de belirttiğim kritik 98000 seviyesini test etmiş ve yükseliş onayını henüz alamamış görünüyor. #BIST100 ile paralel izlenmesi gereken noktalarda olduğunu görülüyor.

#THYAO günlük grafikte ma50; ma100 ve ma200'ü aşağı yönde keserek orta vadede olumsuz görünümün olabileceğine yönelik öncü bir gösterge oluşturmuş durumda, bu bağlamda yükseliş dalgalarının kısa kalacağını ve satıcılı bir döneme giremesi söz konusu olailir. Oluşan death cross sonrası #THYAO ma50'nin geçtiği seviyede dirençle karşılaşmış durumda, geçici bir süre ma100'ün geçtiği ve majör direnç seviyesi olan 12.19 civarına bir tepki gözlemleyebileceğimizi ihtimal dahilinde tutmakla beraber söz konusu seviye üzerinde kalıcılık sağlayamayabilir Stoch rsi ve Coppock aşırı alım bölgesinde bulunuyor, net bir sat sinyali henüz olmasa da dikkatle takip edilmeli..

Yaşadığımız pandemi felaketi yüzünden bilhassa hava taşımacılığı sektörünün yaşadığı sancılı süreç bir süre daha devam edebilir.. Virüs ile ilgili pozitif bir haber, herhangi bir ilaç kombinasyonu vs. gibi pozitif bir haber olduğu takdirde piyasalarda toparlanmanın tahmin edebileceğimizden çok daha hızlı olabileceğini uçuşların açıklanması ile birlikte hisse fiyat ve taleplerinde ciddi bir artış olacağı aşikardır.

Teknik analiz çalışmasıdır. Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: https://www.borsadunya.com/haber-turk-hava-yollarI-hisseleri-ucusa-geciyor-5002.html

Editör: TE Bilişim