Türkiye’nin borçları aldı başını gidiyor!

Türkiye’nin borçları aldı başını gidiyor!
Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) “Küresel Borç İzleme Raporu” yayınlandı.

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) “Küresel Borç İzleme Raporu”na göre, dövize olan bağımlılık en fazla Türkiye ve Şili'de arttı. Türkiye'nin toplam borcu dolar cinsinden 1 trilyon 171.5 milyar dolara ulaştı.

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün raporuna göre, yılın ilk çeyreğinde küresel borçlar 1.7 trilyon dolar azalarak 289 trilyon dolara geriledi.

Bununla birlikte, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin (GOÜ) toplam borcu 2019'un sonundan bu yana 11 trilyon dolar artarak 86 trilyon dolara (gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 246'sı) ulaştı.

Türkiye'de 2020 ilk çeyrekte % 144.3 olan toplam borcun milli gelire oranı ise 2021'in ilk çeyreğinde %163.4 oldu. TÜİK tarafından 717 milyar dolar olarak açıklanan 2020 yılı milli gelirine göre hesaplandığında Türkiye'nin toplam borcu dolar cinsinden 1 trilyon 171.5 milyar dolara ulaştı. Bu borcun yüzde 87.2'sini döviz cinsi borçlar oluşturdu.

Rapora göre Türkiye; iklim değişikliğine karşı kırılganlığı en yüksek, direnci ise en düşük olan gelişmekte olan ülkeler arasında başı çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.