TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın ilk beş maddesi kabul edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, tasarının görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"VERGİ BORCU SİLİNMEDİ"

Ağbal, bir gruba ait vergi borçlarının uzlaşma komisyonu kararı ile silindiğine ilişkin soruları yanıtlarken, "Kimsenin borcu silinmemiştir. Kesinleşmiş bir borç değildir. Bir vergi borcu yazıldıktan sonra bu bir iddiadır. Uzlaşma Komisyonuna gelir. Bu kanunla kurulan bir komisyondur. Yetkileri kanunla belirlenmiştir. Yetkisini kullanırken önüne gelen raporları kanunlar çerçevesinde değerlendirir ve bir sonuca varır. Onun için burada hiçbir şekilde borcun silinmesi söz konusu değildir" diye konuştu.

"VERGİ AFFI YOK"

Bir yayın organında yer alan spor kulüpleriyle ilgili açıklamasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Ağbal, şunları kaydetti:

"Benim Ekonomi Muhabirleri Derneğinde yaptığım açıklama özel olarak spor kulüplerine dönük bir açıklama değildir. Orada bana vergi affıyla ilgili bir soru soruldu. Ben dedim ki; Geçen sene yeniden yapılandırma kanunu çıkardık, şu anda uygulamaya devam ediliyor. Dolayısıyla, bu anlamda, yeniden yapılandırmaya dönük bir çalışmamız yok. Ayrıca, vergi aflarıyla ilgili de bir çalışmamız yok. Onun için, spor kulüplerine ilişkin özel bir açıklamam olmadı."

TASARI TAMAM

Tasarının ilk beş maddesinin kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı birleşimi saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Editör: TE Bilişim