Sağlık Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, Fırat Üniversitesi Hastanesi Yönetimini mevzuat ve yönetmelik engellemeleri nedeniyle sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini belirtti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi poliklinikleri önünde bugün basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, "İstişareye kapalı tutumlar yüzünden şehrimiz alanında uzman Türkiye’de birçok komplike uygulama ve tedavi gerçekleştiren hocalarımızı, bu kutsal sektöre gönül veren ve Covid-19 pandemisinde canla başla çalışan sağlık çalışanlarını kaybedip, kurum değişikliğine, özel sektöre gitmelerine veya istifa etmelerine neden olmuştur. Üniversitemizin çalışma koşulları yüzünden yapılan açıktan alım ve atamalarda en son tercih sebebi veya tercih edilmemeye başladığı görülmüştür" dedi.

Aygüneş, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ün yeni teşvik ödemesi düzenlemesinin konusunda Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin sınıfta kaldığını, sendika olarak birçok kez iletişim kanalıyla çözüm bulmaya çalışmalarının sonuç vermediğini ifade etti. Başer, Fırat Üniversitesi Hastanesi mevcut yönetiminin görevi devraldıktan sonra uyguladığı politikalarla çalışanlarla ikili iletişim yolunu kapattığını, istişareye kapalı tutumuyla birçok sağlık çalışanını kaybettiğini ifade etti.

Birçok anabilim dalının üniversitede hoca, asistan doktor ve sağlık çalışanı eksikliği yüzünden kapanmaya başladığını ve hastaların güvensizleştirilerek mağduriyetlerinin de arttığını kaydeden Aygüneş, hastane çalışanlarının   görevini özveriyle yerine getirirken, bu maddi kazanımlardan neden yararlanamadığını hastane yönetimine sordu.

 

Kaynak: anka