Otobanda trafiği kendi ile beraber tehlikeye atan bu yolda olması yürümesi kesinlikle yasak olan bu eylemi polis kameraları görmüyor mu? 

Trafikte Uyulması Gereken Elektrikli Scooter Kuralları Nelerdir?

Elektrikli scooterların pratik kullanımları ile popülaritesi git gide artıyor. Ancak tıpkı diğer araçlarda olduğu gibi trafiği düzenlemek ve scooter kazası risklerini en aza indirmek için yönetmelik gereği bazı kurallara uyulması gerekiyor. Elektrikli scooter yönetmeliğine göre belirlenen kuralları şöyle:

Elektrikli scooterlar yaya yolunda sürülemez.

Saatte maksimum 25 kilometre hız yaparak gidilebilir.

Kullanılabilmesi için uygun görülen yaş sınırlaması 15’tir.

Maksimum hız limiti 50 kilometre ile üzerinde seyreden karayollarında elektrikli scooter kullanılamaz.

Elektrikli scooterlara yalnızca bir kişi binebilir.

Sırt çantası harici yük taşınması yasaktır.

Sürücülerin hareket esnasında her iki elini de kullanarak elektrikli scooterı kontrol etmeleri gerekir. Manevra yapmak için sinyal verilen anlar bu kuralın dışında tutulur.

Özgür Özel-Erdoğan görüşmesi adeta 'Dağ fare doğurdu' dedirtti Özgür Özel-Erdoğan görüşmesi adeta 'Dağ fare doğurdu' dedirtti

Bir şeritte iki scooterın yan yana sürülerek şeridin meşgul edilmesi yasaktır.

Sürücülerin aracı diğer araçlara tutunma yolu ile kullanması yasaktır.

Kamu düzenini bozacak, özel mülkiyetin çiğnenmesine neden olacak, yaya ve engelli bireyleri rahatsız edecek ya da hareketlerini kısıtlayacak şekilde araçların park edilmesi yasaktır. Bu hususlara özen gösterilmeden park edilen scooterların şirketler tarafından kaldırılması gerekir.

Elektrikli Scooter Cezası Ne Kadardır?

Trafikte, havalimanında, yolda, kampüste seyir halinde görmeye alışık hale geldiğiniz elektrikli scooterlar yönetmelikte belirlenen kurallara uygun şekilde sürülmediğinde bazı cezai yaptırımlara tabi tutuluyor. Yönetmeliğe göre kuralları çiğneyen sürücülere para cezaları uygulanıyor. Kendine ait bir yol bulunmasına rağmen araç yolunda elektrikli scooter kullanan sürücülere bisiklet, elektrikli scooter, motorlu bisiklet ve motosikletleri yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde sürmek 1.506 TL idari para cezası ile sonuçlanır. Cezanın %25 indirimli hâli ise 1.129,50 TL'dir.

Editör: Habererk Com