Sayın Cumhurbaşkanı emeklilere müjdeler verdi.

Emekliler mutlu musunuz?

Mutlu olmamanız için bir sebep mi var. Reyiz daha ne yapsın? 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan etti. SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine yüzde 5 daha zam verdi. Bu bile emeklilerin mutlu olmaları için önemli bir gelişme.

Memur emeklileri ise zaten çok mutlular. Daha önceleri asgari ücretin en az üç dört katı fazla maaş alırken şimdi neredeyse asgari ücretle eşitlenmek üzere. Asgari ücretler her dönem başında artırıldı. Ama memur emeklilerinin maaşları aynı oranda artırılmadı. Asgari ücretler neden daha önemli biliyor musunuz? Ben size söyleyeyim.

Asgari ücretle çalışanların büyük bir ekseriyeti tahsilsiz ve cahil insanlardan oluşmaktadır. Bu kesim iktidar için oy deposudur. Dolayısı ile bu kesimi mutlu etmeleri gerekiyordu. Önümüzde seçimler var. Bir süre sonra reyiz belki de asgari ücreti bir tık daha artırabilir. Cahil halk kitleleri ise hiçbir sorgulama ve analiz yapmadan benim reyisizm her şeyin iyisini bilir anlayışı ile götürür oyunu aynı delikten geçer gibi verirler. Ondan sonra da sokağa çıkarlar açız, hayat pahalı, enflasyon aldı başını gidiyor diye yakınırlar. Bu kısır döngü her seçim döneminde tekrar edilir. Konuştuğum Ak Partililerden bazıları diyorlar ki; aslında bizimkiler çok şımardılar. Vatandaş sandıkta bir şamar vurması gerekiyor. Bizimkileri bir Osmanlı tokatı kendilerine getirebilir diye ifade edenlere çok sık rastlıyorum.

Bu cahillik konusunu biraz açmam lazım. Zamanın Enerji Bakanı Taner Yıldız; kürsüde konuşurken şöyle diyordu: “Ülkemizde eğitim düzeyi arttıkça, bizim Ak Parti olarak oy oranımız düşmeye başladı.” Diyordu. Yine Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada Prof. Dr. Bülent Arı,  "Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum" diyordu. Bu açıklamalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Bülent Arı’nın sözleri Türkiye gerçeğini ortaya koyuyordu. Bülent Arı bu sözlerinden sonra terfi ettirildi. Prof. Dr. Bülent Arı, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atandı. Bülent Arı aslında doğru söylüyordu. Bu cahil kesim iktidar için büyük bir oy deposu idi. Sorgulama yok. Analiz yok. Gevaş koyunları gibi her seçimde tüm zorluklara ve hayat pahalılığına rağmen yine oylarını aynı şekilde bu hayat pahalılığını yaratanlara verirler. Bu kısır döngü 22 yıldır devam ediyor.

Emekliler arasında, yapılan zamları çok büyük lütufmuş gibi görenler var. Halbuki açıklanan zamlar direkt olarak maaşlarına yansımadığını bankamatikten maaşlarını aldıklarında göreceklerdir. Çünkü; kök maaş diye bir olgu var. Yapılan zamlar kök maaşa eklenince verilen zammın hiç de maaşlarına yansımadığını göreceklerdir. Bu gerçek bile emeklilerin gözlerini açmaları için bir fırsattır.

Başka bir haksızlık ise; 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarına intibak işlemleri yapıldı ve aldıkları maaşlar düzeltilmişti. Ama 2000 yılından sonra emekli olanların intibakları hala yapılmadı. Bu da 24 yıldır emekli olanların maaşlarına intibak yasası uygulanmadığı için çok büyük maaş kaybı yaşanmaktadır.

Emekliler iyisiniz iyisiniz!

Bak reyiz maaşlarınızı artırdı. Üstelik 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan etti. Daha ne yapsın. Emekliler Yılı ile avunur, aldığınız maaşlar harca harca bitmez! Hadi gene iyisizin!

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE