THY'den ucuz bilet kampanyası. Sadece 2 gün sürecek THY'den ucuz bilet kampanyası. Sadece 2 gün sürecek

 Mali Müşavir Onat Benlioğlu, emeklilik başvurusunun geçersiz sayılacağı durumları detaylandırıyor.

Emeklilik Başvurusu Reddedilebilecek Durumlar:

•  Şirket Ortakları: Eğer bir kişi şirket ortağıysa ve aynı zamanda şirkette çalışan olarak kayıtlıysa, emeklilik başvurusu kabul edilmiyor.

•  Yanlış Prim Kaydı: Başkasının primleri yanlışlıkla sizin hesabınıza yazıldıysa, emeklilik başvurunuz reddediliyor.

•  Bağ-Kur Prim Borcu: Bağ-Kur prim borçlarını ödemediğiniz dönemler için borçlanma yapılmışsa, emeklilik başvurusu kabul edilmiyor.

•  Çalışma Günü Fazlalığı: Birden fazla işyerinde çalışıp, bir ayda 30 günden fazla veya bir yılda 360 günden fazla prim gününüz varsa ve bu fazla günler çıkarılmadan prim gün sayısına ulaşılmışsa, emeklilik başvurusu kabul edilmiyor.

•  Hatalı Hizmet Dökümü: Çalışmadığınız halde bir işyerinde çalışıyormuş gibi gösteriliyorsanız veya hizmet dökümünüzde Ş-K-İ harfleri bulunuyorsa, emeklilik başvurunuz kabul edilmiyor.

•  Askerlikte Sigortalılık: Askerlik döneminde sigortalı olarak çalıştıysanız veya 28/02/2011 öncesinde kendi adınıza işletme veya şirket ortaklığınız varken başka bir işletmede sigortalı olduysanız, emeklilik başvurunuz kabul edilmiyor.

•  Bağ-Kur Borcu: Bağ-Kur'a borcunuz varken emeklilik başvurusunda bulunmuşsanız, başvurunuz kabul edilmiyor.

Önemli Uyarı:

Mali Müşavir Onat Benlioğlu, emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlara, başvuru öncesinde prim günlerini kontrol etmelerini ve yukarıda belirtilen durumlardan herhangi biri varsa, eksik olan SGK prim günlerini askerlik, analık veya eksik gün primlerini tamamlayarak düzeltmelerini öneriyor. Bu kontrol ve düzeltmeler, emeklilik başvurusunun başarıyla sonuçlanması için kritik öneme sahip.

Kaynak: Haber Merkezi