Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın eşi Latife El Durubi’yi resmi bir ziyaret için ağırladı. Ziyaret sırasında iki liderin eşleri arasında dostane bir atmosferin hakim olduğu gözlemlendi. Görüşmenin detayları hakkında bilgi verilmezken, iki tarafın da sosyal ve kültürel işbirliklerini artırma konusundaki istekleri vurgulandı.

Bodrum'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Bodrum'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Ziyaretin ardından yapılan açıklamalarda, Emine Erdoğan ve Latife El Durubi’nin kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal dayanışmanın önemi üzerinde durdukları belirtildi. Bu tür buluşmaların uluslararası ilişkilerdeki olumlu etkilerine dikkat çekildiği ifade edildi.

Söz konusu görüşme, Türkiye-Suriye ilişkileri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İki ülke arasındaki diyalogun geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin devam etmesi bekleniyor.