Depremde en büyük yıkımı yaşan iller buruk geçirdiği Ramazan'ın ardından bayram sevincini de yaşayamadı. Evlerini ve yakınlarını kaybeden depremzedeler, kadır ve konteynerlarda ayakta kalmaya çalışırken, bu yıl Bayramı da buruk geçiriyor.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yakınlarını kaybedenler bayram namazının ardından mezarlıklara koştu. Ölüm tarihleri aynı olan mezarların başında yakınları için dua eden depremzedeler, gözyaşlarına boğuldu. 

Malatya ve Adıyaman'da da acı ve hüzün aynıydı. Depremde 8 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği Adıyaman’da vatandaşlar sabahın ilk ışıklarında mezarlıklara giderek, dualar etti, gözyaşları içinde depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfiller bıraktı.

Adana’da ise hem Ramazan ayı boyunca hem de bayram sabahı mezarlıklar doldu taştı. 418 kişinin hayatını kaybettiği Adana’da mezarlıklara güller, şeker ve çikolatalar ve oyuncaklar bırakıldı.

Deprem bölgesinde buruk bayram | TRT Haber Foto Galeri

Depremden en büyük yıkımı alan illerden Hatay’da da hüzün hakimdi. Bayram öncesi ve bayram sabahı deprem mezarlığı doldu. Vatandaşlar mazarların başında dualar okuyarak çiçek bıraktı.

Depremden etkilenen Osmaniye’de ise bayram buruk yaşanıyor. Vatandaşlar bayram namazının ardından depremde kaybettikleri yakınlarını görmeye gitti. Mezarlıklar başında ise duygu dolu anlar yaşandı.

Editör: Yadigar Hanım