Hatırlanacağı üzere önceki yazımda Türkiye Cumhuriyetinde dünya ülkelerine örnek olacak şekilde Engelliler Devrimi şart olduğunu örneklerimle belirterek rejimle devrimin farklı hayat kavramı olduğunu kısa ve öz anlatmaya çalıştıydım. Rejim herkesi kaplayarak ona uyulmak zorundadır.

Devrim ise aklındaki fikirleri uygulamak için yasalar hazırlanır ve halkın bazıları kabul eder yada rağbet gösterir, bazıları da rağbet göstermeyerek ilgilenmez bile.  Devirim için projeler hazırlanır.

Her proje için uzmanlarıyla verimli şekilde tartışılır ve devrimin içindeki bazı projeler olumlu, bazılarıysa olumsuz bulunur ve hatta bazı devrimler halk oylamasına bile gidilir.

Rejimle devrimin olumlusu da vardır, olumsuzu da. Amma velakin rejim diktatörlüktür ve milletin herhangi özgür iradesini bile elinden alabilir.

Devrim ise yasalar içinde demokrasidir ve halk ne isterse onu yapar.

Devrimle ilgili kısmetse gelecek yazımda aklımdaki bir başka konuyla beraber daha net biçimde gene kısa ve öz açıklamayı umuyorum.

Ama önce bu yazımdaki başlıktan anlaşılacağı üzere aklımdaki Engelli Devrimi içindeki Projelerimi okuyucularla paylaşacağım. 

ENGELLİLER DEVRİMİ

Engelsiz Dersi Projesi

İlkokul birden başlayıp lise sona kadar ayda bir saat Engelli dersi uygulaması koyulsun.  

Mesela geçenlerde bu projemden habersiz müzik öğretmeni akrabam dersinde bu konuyu çok net işlemiş ve ufak videoyu da bana göndererek youtube sitesinde binler izleyerek bayağı da ilgi gördü

Bu dersle herhangi öğretmen Engelli bireyin tür, sebep, zorluklarını dile getirip Engelli birey  ünlüleri tanıtmak, haklarını anlatmak, müzik ve şiirini okuyup dinletmek, film, belgeselini izletmek, hayat ve zorluklarını, ailenin hayat ve zorluluğunu, nasıl Engelli birey olduğunu anlatıp hatırlatmak, sağlam insanın ve öğrencinin Engelli bireyle yaşadığı her türlü anıyı sınıfta anlatmak. 

Yılda bir defa öğretmen odasında Engelli birey ailelerle öbür aileler, engelli dersine

giren öğretmenle fikirler önerilip ve hatta bu fikirlerin tartışılabileceği toplantı düzenlemek gibi bu tür konuları çoğaltmak. Ondan öte kaynaşma toplantısı muhabbetle. 

Amaç sağlamın engellilik kavramını her konuda sağlam temele oturtmak. 

Gönüllü Arkadaş Projesi  

Devletin görevlendireceği, bunalım ve yeteneğini keşfederek topluma kazandırmak için Engelli bireye Gönüllü Arkadaş Projesini hayata geçirmesi lazım. Bakıcı değil,  Gönüllü Arkadaş. Gönüllü Arkadaş Projesinin kaynağı da basit. Kim Gönüllü Arkadaşı istiyorsa, Engelli maaşı ona yatacak.Herhangi Bakanlık tarafından Gönüllü Arkadaşa her ay denetim olacak.  Engelli ve ailesi Gönüllü Arkadaştan vazgeçerse, tekrar maaş Engelli hesaba yatarak bir daha Engelli birey ve ailesi Gönüllü Arkadaş isteme hakkına sahip olamayarak Gönüllü Arkadaş görevine devam edebilecek.  Veya Gönüllü Arkadaş Engelli bireyi bırakırsa, bir daha Gönüllü Arkadaş yapamayarak Engelli birey maaşını tekrar alarak Gönüllü Arkadaş alma hakkına tekrar sahip olabilecek maaşı devrederek.

Türkiye Cumhuriyetindeki işsiz sınıf bu projeden faydalanır. 

Mesai saati veya gün ve haftayı Engelli bireyle Gönüllü Arkadaş kendi arasında belirler. 

Taraftarlardan birinin karşı tarafı devlete şikayet ettiğinde şikayeti dinlenmeden maaş Engelli birey hesaba yatırılarak Gönüllü Arkadaştan vazgeçmiş sayılacak.

Çift başlı doğana ve yapışık ikize üç katı maaş.

Çift başlı doğan ve yapışık ikiz Gönüllü Arkadaşı isterse maaşının hepsi Gönüllü Arkadaşa yatırılır. 

Engelli maaşı her Engelli bireye aynı tutar verilmeli ve yılda yüzde sekiz zam yapılmalıdır.  

Engelli birey maaşı ise aylık verilmesi halinde 6000 Türk lirası olmalıdır.

Maaş üç ayda bir verilmesi halinde 2000 Türk lirası olmalıdır. 

En önemlisi de ailelerin gelir durumu ne olursa olsun tüm Engelli bireyler maaşa bağlanmalıdır.

Engelli birey herhangi işte maaşlı çalışıyorsa Engelli maaşı bağlanmamalıdır. 

Boştaki Gönüllü Arkadaş Engelli özel dersine haftada iki saat girerek  dersi izleyip dinlemelidir. Gönüllü Arkadaş yaş aralığı 25 ile 55 arası olmalıdır.  

Gönüllü Arkadaş ile Engelli birey arasında cins zorunluğu olmamalıdır.  

Gönüllü Arkadaşın gözlemi dahilinde Engelli bireyin herhangi yeteneği varsa Devlete söyleyerek Devlet maddi ve manevi destek vermelidir. Gönüllü Arkadaşı Devlet ayrıca ödüllendirmelidir.  

Bir yıl boyunca tek Engelli bireyle çalışırsa 1000 Türk lirası, iki sene çalışırsa 2000 Türk lirası gibi ödül verilmelidir. 

Ayrıca, Engelli bireyin herhangi üstün yeteneğini çözüp Devlete bildirirse artı 1000 Türk lirası ve Engelli bireyin ciddi sorununu çözerek Devlete bildirirse artı 500 Türk lirası daha Devletten ödül alır.   Gönüllü Arkadaşla Engelli birey evlenmeye karar verirse Devlet nikahı kıyarak altlarına küçük maliyetli araba verilir ve çocuk olursa artı en geç on sene önce yapılmış iki oda bir salonlu daire verilir. 

Boşanırlarsa araba ve daire hemen satılarak hazineye bağlanır. 

Evlenmeden önce doktor kontrolü ile bebeğin Engelli birey  olup olmaması dolayısıyla evlenip evlenmemesine karar verilir. 

Evlenip boşanırlarsa Engelli birey bir daha Engelli maaşı alamaz ve  Gönüllü Arkadaş işe bir daha gönüllü arkadaş görevini yapamaz.  Engelli birey ve Gönüllü Arkadaş evlenmeden çocuk sahibi olursa Engelli birey engelli maaşından, Gönüllü Arkadaşta bu işinden olup doğan bebekte Devlet yurduna verilir. 

Amma velakin her şeyden önce her iki tarafa da kurallar bütünüyle hem sözlü anlatılır  hem de bu kurarlar için şartname yazılıp imzaya yada parmak basmaya sunulur.  

Kabul etmezlerse, Engelli birey engelli maaşını almaya  Gönüllü Arkadaşsa Engelli birey aramaya devam eder. Parasal rakamlar Aralık 2022 şartına aittir. 

Hadi Engelsizler Okula 

Hadi kızlar okula kampanyası Hadi Engelsizler Okula projesiyle Engelli bireye de uygulanmalıdır. 

İllere Engelli birey nüfus ekip kurulu ENSK kurulup gönüllü çalışarak ev ev dolaşıp Engelli bireyin yaş grubunu tespih edilerek zekası uygunu ailesine sorulmadan Devlet imkanıyla eğitim alınması sağlanır.

Ailesi eğitim almasına itiraz ederse mahkemeye çıkarılmadan bir yıl hapis yatmalı ve Engelli bireyse Devlet kontrolünde ya isteyen başka akrabasına verilmeli, yada özel yapılacak Engelli bakım evine yerleştirilmelidir. Yatalak gibiyse evinde eğitimi sağlanmalıdır.  Engelli birey eğitim almak istemiyorsa, neden istemediğini çattırmadan iyice araştırılmalıdır. Zihinsel Engelli bireyi de ailesine sorulmadan zihinsel Engelli okuluna yazdırılmalıdır. 

Sosyal İhtiyacı Karşılanmalı

Engelli bireyin sosyal ihtiyaçları ama denmeden Devlet tarafından alınmalı veya karşılanmalıdır. Devlet denetimi dahilinde Engelli birey ailesi ve Gönüllü Arkadaşla ayrı ayrı görüşerek.  

Bunalıma sebep ne varsa ayıpmış veya günahmış denmeden Engelli bireyin isteği yerine getirilmeli, beyniyle ruhu rahat şekilde topluma kazandırmalıdır. 

Ayrıca, Engelli bireye orta maliyette laptop ve tek başına yürüyemeyene tekerlekli sandalye Devletin alması zorunluğu getirilmelidir. 

İşitme Engelli bireye işitme cihazı, yani her Engelli birey sınıfın Engelliğine göre temel ihtiyacı Devlet tarafından derhal karşılanmalıdır ve zorunlu hale getirilmelidir.  

Engelsiz Etkinlik Projesi

Üç Aralık Dünya Engeliler Günü gecesini belediye yaparak geleneksel hale getirilmelidir. 

On 16 Mayıs Engelliler Haftasında altı gün çeşitli etkinlikler düzenlemesi zorunlu hale getirilmelidir. 

Etkinliklerde maddi, manevi, taşıma gibi sorunlar olmaması şart. 

Engelsiz İş Projesi 

Engelli bireye İş Bulma ise, kasayı emanet edebilir, sekreter yapabilir, internet veya normal menajer olabilir. Yani bunlar gibi örnekler çoğaltılabilir.   Devlet, Engelliler İş Bulma Kurumu açarak doktor raporuyla gerekli işe sokulur. 

Engelsiz Bakımevi Projesi

İllere Engelli birey için her şey düşünülmüş Engelli birey bakımevi yapılmalıdır.  Devlet ve millet tek yürek olarak Engelsiz Bakımevi Projesi adı altında.  Devlet ve özel sektör bu işi çok şahane denetleyerek yürütür. 

Engelli bireyin bakımevinde kalması için aile fertlerinin vefat etmesine veya hastalanmasına da gerek yok. 

Bakımevini Devlet yapıp denetleyerek Avrupalı gözlemciyle arada fikir alışıverişinde bulunacak.  

Bakımevinde doktor, psikolog, hemşire, aşçı, Gönül Arkadaşı olup Engelli Bireye dinlenme, bakım, sığınma, ruhsal ve bedensel tedavi merkezi haline dönüşecek.  Bakımevinde iki Engelli bireye bir doktor ve iki hemşire düşecek.

 Denetim Ve Merdiven

Hastanedeki Engelli bireye uygulayan ayrıcalıkların denetimi sağlanmalıdır. 

Hastaneye Engelli birey merdiveni zorunluğu getirilmelidir. 

Kanun çıkarılıp yeni yapılacak her türlü daireye Engelli birey  merdiveni yapan müteahhitlere beton masrafını Devlet karşılamalıdır. 

Sadece Engelliye Ötenazi

Nasıl olmalı. Engelli birey veya engelli birey yakını Engelli raporuyla ötenazi için Devlete başvurur.  

Devlette uzman psikolog görevlendirir.

Psikolog en ince ayrıntısına kadar inceleyerek Gönül Arkadaşıyla birer rapor hazırlanıp ilgili sağlık bakanlığına gönderilip ötenazi olup olmamasına karar verilir. 

Engelsiz Ders Dinleme

Aklı başında on yaşında başlayarak Engelli birey, Engelsiz Ders Dinleme Projesi adı altında dinlemek istediği üniversitedeki bölüme başvuracak.

O bölüme birden fazla başvuru olduğunda kurayla belli olacak.

Tek yıla geçerli olup ertesi yıl tekrar başvurma hakkına sahip olacak ve kuraya da tabi olacak. 

Engelsiz Yerler Ücretsiz 

Engelli birey elinde Engelli raporuyla Engelsiz Yerlere Ücretsiz projesine başvuracak.  

Engelli bireye kart verilecek. 

Bu kartla sadece Engelli bireye lokanta hesabı, maç ile konser biletleri, şehir içi araç ve gereçle gezmeler ücretsiz olacak.  

 Engelsiz Lokali Projesi

Engelsiz Lokalinde sadece Engeli birey müşteri olacak ve Devlet tarafından işletilecek. 

Bu lokal türü her İle yapılarak hesap normal lokalden yüzde yirmi ucuz olacak.

Engelsiz Spor Turnuvası 

Engelliler Haftası ve Engelliler Gününde Engelli birey sporcularla engelsiz sporcuların karşılaşması ve televizyon spor kanallarının canlı yayınlaması. 

 Engelsiz Üniversitesi Projesi

Her bölgeye Engelsiz Üniversitesi kurulmalıdır.

Sadece Engelli birey girmeli ve sınavsız olmalıdır. Bölümleri de özel olmalıdır.  

Örnek verirsek, tıp ve fen bölümü değil de, spastik, zihinsel, işitme vesaire gibi bölümler diyebiliriz. 

Eğitimci olarak kim görev alacak

Birer tane her türlü öğretmen, sanatçı, emekli büyükelçi ve siyasetçi vesaire.

Her bölümün başöğretmeni psikolog olacak.                 

Psikologlar Engelli birey ve velisi, eğitimcilerle sıkça görüşüp Engelli bireyin geleceği için köprü kuracak. Engelli bireyin eğitim süresi sabit dört yıl olup yaş sınırı olmayacak. 

Dört yılı bitiren işe girecek yada giremeyecek ve ikinci kez dört yıl eğitim alamayacak.  

Aşçı ve kaloriferci olmayarak yemeği eğitimciyle veli sağlayacak. 

Tek hizmetçi olup içmeyle yeme işine karışmayarak tuvaletle yer temizliği ve kaloriferle ilgilenecek.   

Çalışanlar yiyip içtiğini kendisi yıkayacak. Dört yılın sonunda öğrenciye iki karneden biri verilecek. Takdir ve İş Karnesi. İş Karneyi alan öngörülen işe hemen alınacak. Takdir Karnesi de formalite olacak.  Karne kararını psikolog verecek. Başvuran Gönüllü Arkadaştan asla yararlanamayacak. 

Öğrenciler beş hastane başhekiminin olumlu raporuyla alınacak. 

Bu üniversitede beş doktorla on hemşire olacak ve öğrencinin sağlık durumuyla ilgilenecek. 

Asansör olmayarak merdiven geniş olup yarısı düz ve yarısı yol merdiveni olup yorulan tekerlekli sandalyeyle indirerek çıkarılacak. 

Parti Engelsiz Kolu

Siyasi Partilerce İl Engelsizler Kolu kurulmalı ve yetenekli veya ihtiyacı olanı 

Engelli bireyden habersiz siyasi Partinin genel merkezine iletilmelidir. 

Genel merkezde Engelli bireyin sıkıntısını halletmelidir. İki örnek verirsek Engelli bireyin ruhsal sorununu çözmeye psikolog görevlendirilebilir. 

Engelli bireyin sanat kabiliyeti iyiyse siyasi Partinin etkinliklerinde ve siyasetçilerce değerlendiril. Bunlar sadece iki örnekti. İl Engelsiz Kolu gönüllüsü hafta sonu Engelli bireyle vakit geçirmelidir. 

İl Engelsiz Kolu mekan bakımından taksici mekanı gibi tek katlı olarak içinde Engelli ve 

Türklük konulu kitap ve cd, televizyon, radyo, müzik aletleri, satranç ve tavla olmalıdır.   

İl Engelsiz Kolu Başkanı Engelli birey olmalı ve yönetmeli Engelli birey aday yoksa, Engelsiz birey İl Kolu Başkanı olmalı ve yönetmelidir. 

İl Engelsiz Kolu gönüllüsü her türlü iletişim adreslerini Engelli bireye vererek ihtiyaç olduğunda İl Engelsiz Kolu gönüllüsüne ulaşmalıdır. 

 Engelsiz Dershane Projesi 

Sadece Engelli bireye has olmalı. Devlet ve dershane sahibi ortaklaşa yürütmeli.

Devlet sadece dershanenin içini, daire kırasını ve otobüs gibi taşıt temin etmeli. 

Bu dershanede çalışacakların maaşlarını da dershane sahibi karşılamalıdır.    

 Engelsiz Medya Projesi 

RTÜK üyeliğine en az bir Engelli birey getirilmesi zorunlu olacak.  TRT ve özel kurum olmak üzere birer tane Engelli televizyon kanalı açılacak.  

24 saat açık olacak. Yapımcı ve sunucu vesaire çalışanların yarısı Engelli birey olacak. 

Programlar Engelli konulu olacak. Canlı yayın hariç programlarda alt yazı ve işaret dili olacak. 

RTÜK tarafından her ay denetim yapılarak gereksiz elaman çalıştırılmayacak. 

Önlerine frekans, vergi, sponsor engeli konulmayacak. İsimleri TRT Engelsiz ve Engelsiz TV olacak.

Kanallardan biri öbürünün elaman açığını kapatacak. Karasal, uydu, kablo ve paketlerde olacak. 

En çok izlenen on televizyon kanalından birinde haftada bir Engelsiz Film

Kuşağı yayınlayarak Engelli birey konulu Türk ve yabancı film konulacak. 

TRT’deki spor kanallarının birinde ve özel televizyondaki spor kanallarından birinde ayrı ayrı birer tane Engelli birey spor programları olacak. 

Uluslararası televizyon kanalından her yıl sırasıyla Engelli konulu dizi yayınlama zorunluğu verilip bu isteği bir yıl içinde yapmayan kanalı ihtar vermeden anında süresiz kapatma cezası verilmelidir. 

Her yıl yapımcıya Engelli bireyi anlatıcı Engelliler filmi yapma zorunluğu.  

Her sene Engelli birey ruhu anlaşılacak şekilde Engelliler belgeseli yapılması zorunluğu. 

Engelli bireye kurulacak Engelsiz Kanallardan bahsettiğim kanallarda yayınlayabilir.

   Engelsiz Hastane Projesi

Engelsiz Hastane açılarak Engelli bireyden başka hiçbiri muayene edilmeyerek Engelli birey hastadan da ücret alınmamalıdır.   Bu hastaneler Türkiye cumhuriyetinin her yöresine yapılarak malzemede dahil en lüks hastaneden farksız ve üç katlı olmalıdır.  Asansör olmamalı ve bunun yerine dönemeçli olmadan yarısı merdiven, yarısı asfalt olmalıdır.  Hasta odaları dışında en az 110 sedye yatağı, 55 tekerlekli sandalye olmalıdır. 

55 asistan ve birer tane çaycı, hizmetçi, temizlikçi, aşçı ve yardımcı, her branştan doktorla yanında asistan ve bir o kadar hemşire olmalıdır. Yap işlet devret modeli ve bambaşka modelde olur.  Sponsorun reklamı hastane dışı ve içine koyulur.  

Engelli Birey Eğleniyor

İçişler bakanlığı valiliklere genelge yayınlayarak her ay Engelli bireye üç saatlik eğlence zorunluğu getirilmesi. 

Bu eğlencede ünlü müzisyen Engelli bireylerle üç saat vakit geçirecek. 

Valilik Engelli bireyi getirip götürmesine beş otobüs ayıracak.

Getirip götürme ve Engelli bireyden polis sorumlu olacak. 

Her Engelli bireyin başında bir polis memuru olacak. 

Engelli birey ailesi eğlenceden yararlanmayacak. Eğlenceye Engelli bireyle yanındaki polis girecek. 

Eğlencenin başında Engelli bireyle polise birer litre gazoz verilecek.  

Eğlence için o ilin en çok seyirci alan tiyatro salonu tutulacak. 

 Engelli Birey Acil

İçişleri, sağlık, milli eğitim bakanlıklarının ortak deklarasyon hazırlayarak Valilik ve Kaymakamlığa genelge göndererek Engelli danışma hizmeti birimi oluşturarak Engelli birey ilk yardım telefon hattı kurulup doktora zor gidene evinde ilk tedavi ve tedavisi bitene kadar hastaneye götürüp getirme.   Okula zor gidebilene evinde eğitim veya okula götürüp getirme.

Şiddetler ile eve hırsız girmesi gibi vesairelerde polisin anında gelmesi ve acil yada keyif için bir yere gitmek gibi durumda acilen görevli gereğini yapması. 

 Engelsiz İstihdam Merkezi

Çalışma bakanlığı bünyesinde Engelsiz İstihdam Merkezi kurulmalı ve başvuranlar arasında üniversite kazandıysa hemen kazandığı bölümde çalışmalı, memurluğu kazandıysa Engelliğine uygun işe alınmalı, öbür işe başvuranlarıysa Engelliğine uygun çalışabileceği asgari ücretli hemen işe alınmalıdır.

 Engelsiz Eve Hizmet

Tek başına yürüyemeyene seçimlerde, rapor işlerinde ve dışarıya çıkılması gerektiren işte görevli tarafından iş bitene dek evden çıkmadan halledilmesi.

Özele Özel Ücretsiz 

Kanun çıkarttırılarak Engelli bireye her türlü maç, konser, tiyatro, sinema bedava olmalıdır.

Engelli bireye en fazla bir kişi refakatçı olarak yüzde 45 ucuz girecek.

 Engelsiz Cafe Bar

Engelli bakanlığı veya aile bakanlığı bünyesinde sadece Engelli birey müşteriye ait olacak şekilde illere Engelsiz Cafe Bar açılarak alkolsüzle alkollü içecekler market bakkal fiyatlarından yüzde 55 ucuz olmalı, alkolsüz içecek sınırsız, her Engelli bireye bira üç, kırmızı bira ve şarap iki, öbür alkollü şişeler bir şişeden fazlası yasak olup ağır alkollü şişeler en fazla yetmişlik olmalıdır.

 O gün için her Engelli bireye iki çeşit alkollü içecek yasak olmalıdır.

Mekan her gün saat 17 de açılarak saat 23 30 da kapanmalıdır.

Sızan ve mekanı birbirine katan bir daha o mekana giremeyecek.

Aynı hatayı başka ilde yaparsa, hiçbir Engelsiz Cafe Bara alınmayacak.

Her Engelli birey, Engelsiz Cafe Bara en fazla bir engelsiz birey yakınını götürüp ikinciye izin verilmeyecek. Zorluk çıkarana da polis çağrılacak.

Her türlü bardak olacak ve hizmeti o mekanın tek çalışanı engelsiz birey yapacak.

Müşteri müzik isteği yapamayacak ve müzik her türden karışık olacak.

Kuruyemişte dahil hiçbir meze olmayacak ve müşteri kendi mezesini getirecek.

Erkek bayan fark etmeksizin tek çalışanı olacak ve asgari ücretli aylık maaş alacak.

Kamerayla en ufak olayda kim olursa olsun haksızı haklıyı tespit edilecek.

Müşteri yaşı aralığı 12 üstü olup erkek ve bayan fark etmeyecek.

18 yaşından küçük müşteriye alkol yasak olacak.

Sigara, esrar, eroin ve bunun gibi tütünler yasak olacak.

Kuralların herhangi birinin delinmesine göz yuman

Engelsiz Cafe Bar çalışanı işten atılıp başkası alınacak. 

Her ayın birinde, milli ve dini bayramlarda, üç Aralık Dünya Engelliler gününde, Engelliler

Haftasının her gününde altı buçuk saat canlı müzik olup müşteri istek yapabilecek.

Engelli bireyin yanında gelen engeliz bireye de içki kuralının aynısı uygulanacak.

 Engelsiz Hasta Hakkı

Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortak imzayla akıl hastanesinde yatan Hastaya ücretsiz avukatlık yapılarak gece gündüz her türlü hakkından sorumlu olup her gün iki bakanlığa hasta ve doktorla ilgili bilgi verecek.  Avrupa insan hakları mahkemesi de Akıl hastanelerine birer gözlemci atayabilecek.

 Okulda Engelsiz Refakatçı 

Okulda Engelli birey öğrenciden şikayetçi veli olduğunda iki tarafın velisi derste öğrencinin yanında refakatçı kalacak. Sorun devam ederse sınıfa kamera yerleştirilecek.

Sorun bitmezse kamera kayıtlarını milli eğitim bakanlığına göndererek haksız olan taraf okuldan atılacak.

Engelsiz Öğretmen Düzenlemesi

Engelli birey öğretmeni ve Engelli bireyin öğretmeni diğer öğretmenlere göre hem maaş olarak, hem de emekli ikramiyesi olarak yüzde 11 daha fazla alacak. Ayrıca, her Engelliler Günü ve her Engelliler Haftasında ikişer maaş alacak. Engelli bireye özel ders vermek suç sayılıp suçu işleyen aileyle öğretmen mahkemeye çıkarılıp cezaları neyse çekecek. Aklımdaki Engelli Devriminde Engelli birey ticaret merkezi ve duygusu sömürülen olmayacak.

 Diğer Öneriler

Engelli birey için hazırlanacak özel çipli kartla özel asansöre, tuvalete, resmi daireye, rampalı taşıta, her tür ulaşım aracına ve oturma koltuğu bu kartla açılarak Engelli bireyin oturacağı hale getirilmelidir.  Çağrı merkezinin Engelli birey personel çalıştırma şartı konulmalıdır. Engelli birey 15 gün yaz, 15 gün kış tatiline Devlet tarafından ücretsiz gönderilmelidir.  Engelli Köyü kurulup Engelli bireyin bu köyde sosyal faaliyete katılması sağlanmalıdır.   Turistik tesisin kapasitesinin yüzde 15 kısmını Engelli bireye ücretsiz tahsis edilmelidir. Kapıları açan çipli kart veya parmak izi okuyucusu her yere koyulup  Engelli birey kimseyle muhatap olmadan parmağını basarak geçmelidir.   Engelli yerine park edene, Engelli tuvaletini kullanana caydırıcı para cezası yazılmalıdır.   Engelli bireyin evine ücretsiz laptop ve internet kanunu çıkarılıp artı bu kanunun içine   görme Engelli bireye e-Engelli sesli kitap ve işitme Engelli bireye e-Engelli görsel kitap eklenip eksiksiz uygulanmalıdır ve bu işi de Türk Telekom’a devredilebilir.   Görme ve yürüme Engelli bireylere seçim ile referandumda evinde oy kullanılmasıyla rapor işini evinden çıkmadan halledilmelidir. 

Nüfus sayımında Engelli bireyle Engelli tür nüfusları da belirlenmelidir.   Milletvekili seçiminde seçime katılan siyasi Partiler herhangi iki ilden aklı başında iki Engelli bireyi ilk sıradan aday gösterme zorunluğu olmalıdır.  

Kimsenin yardımı olmadan yürüyemeyene, yüzde 40+ göremeyene, doğuştan çift başlıya, yapışık ikize, yüzde 40+ felçliye, yüzde 75+ spastiğe evde internet sınırsızla ücretsiz olma zorunluğu.

 Engelli Kartı

Türkiye Cumhuriyeti Engelli Kartı adında Engelli bireye kart çıkarılmalıdır.

Bu kartta nüfus cüzdanın ön kısım bilgileriyle Engellilik durum yada durumları yazılmalıdır.

Engelliler Devimi içindeki Projelerden bu kartla yararlanır.

 Engelliler Bakanlığı

Türkiye Cumhuriyetinde en az on milyon Engelli birey olduğuna göre Engelli Bakanlığı Şarttır. 

Aile ve yaşam bakanlığı Engelli bireyle özel olarak ilgilenemiyor ve yetersiz kalıyor.

Gereksiz Harcamalar 

Üstteki saydıklarımın eksiksiz Engelli Bakanlığı çatısı altında olursa 

Otomobilde Engelli bireye vergi muafı ve bunun gibi duygu sömürüsü avantajları kaldırırlar.

 Engelli Birey Kimler

Bu Engelli Devrimi Projelerinde şu anda şunlar yararlanacak yüzde45+Zihinsel, yüzde45+Fiziksel, yardımı olmadan Yürüyemeyen, yüzde45+Görme, yüzde45+Duyma, yüzde45+İşitme, yüzde45+Spastik, Otizm, yüzde45+konuşma bozukluğu, Yüzde45+ felç, Down sendrom, Çift baş doğan ve yapışık ikiz.  

Mustafa Kemal Atatürk asla ölmeyecek

Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak.

E-MAİL

[email protected]