Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Aradan geçen zaman içinde enkaz altından canlı kurtarılanlar ise umut oluyor. 

Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla yara alan illerden Hatay'da 43 saat sonra bir mucize yaşandı. Antakya Odabaşı Mahallesi'ndeki 7 katlı binanın enkazından 6 yaşındaki Eymen'i sağ olarak çıkaran Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği saat 23.20 sıralarında, depremin ardından 43 saat sonra aynı enkazın altından bu kez de Eymen'in annesi Fethiye Ekizoğlu'nu canlı olarak çıkarmayı başardı. 

Enkaz altından çıkarılan anne Fethiye Ekizoğlu'nun genel sağlık durumunun iyi olduğu, sadece uzun süre hareketsiz kalmaktan dolayı vücudunda yumuşak dokuz zedelenmesi olduğu öğrenildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Fethiye Ekizoğlu, hastaneye kaldırılarak gözlem altına alındı. Ekizoğlu'nun 6 aylık bebeğinden ise henüz haber yok. 

EYMEN'İN ÜZERİNE KAPAKLANMIŞ

Fethiye Ekizoğlu, enkaz altındayken kendisini kurtarmaya çalışan Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği'nden Nuriye Arınç'a verdiği bilgiye göre, deprem olduğu anda Eymen ve 6 aylık bebeği ile birliktelermiş. Deprem ile birlikte kendisi Eymen'in üzerine kapaklanmış fakat 6 aylık bebeğinin nereye savrulduğu konusunda herhangi bir bilgisi bulunmuyor.

Aynı enkaz altında başka vatandaşlarında bulunduğu ifade edilirken arama kurtarma çalışmalarına devam edileceği bildirildi.

ARİF KAAN'A 43 SAAT SONRA ULAŞILDI

Kahramanmaraş'ın Şazibey Mahallesi'nde, yıkılan Güvenç Apartmanı'nın enkazı altında kalan 3.5 yaşındaki Arif Kaan, depremden 43 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Şazibey Mahallesi Güvenç Apartmanı'nın yıkılan enkazının altında kalan 3.5 yaşındaki Arif Kaan, ekipler tarafından 43 saat sonra sağ olarak enkaz altından çıkarıldı.

KAHRAMANMARAS'TA, SAZIBEY MAHALLESI GUVENC APARTMANI'NIN YIKILAN ENKAZI ALTINDA KALAN 3.5 YASINDAKI ARIF KAAN, DEPREMDEN 43 SAAT SONRA SAG OLARAK KURTARILDI. FOTO: KAHRAMANMARAS, (DHA)

28 YAŞINDAKİ MERVE ENKAZDAN 46 SAAT SONRA SAĞ KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli depremde, Hatay'da enkaz altında kalan, isminin Merve olduğu öğrenilen 28 yaşındaki kadın, ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı. Merve'nin nişanlısı ve annesinin de halen enkaz altına olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ili vurdu. Hatay'da, kent merkezindeki Atatürk Caddesi'nde yıkılan binaların enkazlarında arama- kurtarma çalışması devam ediyor. Yıkılan 5 katlı bir binanın enkazından ise Merve adlı kadın, ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı. Sedye ile taşınan Merve, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Merve'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve bacağından yaralandığı belirtildi. Merve'nin nişanlısı ve annesinin de halen enkaz altına olduğu öğrenildi. 

HATAY'DA MEYDANA GELEN DEPREMDE ENKAZ ALTINDA KALAN 28 YASINDAKI ADININ MERVE OLDUGU OGRENILEN GENC KIZ, EKIPLER TARAFINDAN SAG OLARAK KURTARILDI. MERVE'NIN NISANLISI VE ANNESININ DE HALEN ENKAZ ALTINA OLDUGU OGRENILDI. (FOTO: ISMAIL AKKAYA/KONYA,DHA)

İZMİR İTFAİYESİ 1'İ ÇOCUK 3 KİŞİYİ ENKAZDAN ÇIKARDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Acil Kurtarma Sağlık (AKS) ekipleri ve askerlerin Hatay'da yürüttüğü arama- kurtarma çalışmalarında, Narlıca Mahallesi’ndeki bir binanın enkazından biri 3,5 yaşında çocuk ile üç kişi sağ olarak kurtarıldı.

İzmir itfaiyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazların olduğu Hatay'da çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, Narlıca Mahallesi'nde bir apartmanın enkazında askerlerle beraber yürüttüğü çalışmalarda biri çocuk olmak üzere üç kişiyi sağ olarak kurtardı.

SOYER: İTFAİYE EKİBİMİZ, ASKERLERİMİZLE BİRLİKTE HATAY'DA BİR ÇOCUĞUMUZU ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İtfaiye ekibimiz, askerlerimizle birlikte Hatay’da bir çocuğumuzu enkazdan sağ olarak çıkardı. Kelimeler boğazımda düğümleniyor… Ömrün uzun olsun çocuğum…" ifadelerini kullandı.

IZMIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NE BAGLI ACIL KURTARMA SAGLIK (AKS) EKIPLERI VE ASKERLERIN HATAY'DA YURUTTUGU ARAMA KURTARMA CALISMALARINDA, NARLICA MAHALLESI'NDEKI BIR BINANIN ENKAZINDAN BIRI 3,5 YASINDAKI BIR COCUK OLMAK UZERE UC KISIYI SAG OLARAK CIKARDI.(FOTO: IZMIR,DHA)

İSKENDERUN'DA CEZAEVİ PERSONELİ 40 SAAT SONRA VATANDAŞI KURTARDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Mehmet Çolak isimli vatandaş, yaklaşık 40 saat sonra enkazdan sağ olarak kurtarıldı.

Depremin vurduğu Hatay'ın İskenderun ilçesinde Mehmet Çolak isimli bir vatandaş, yaklaşık 40 saatin ardından enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Açık Ceza İnfaz Kurumu Kurtarma Teşkilatı personelince yapılan çalışma sonrası kurtarılan Mehmet Çolak, tedavi için ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HATAY ISKENDERUN'DA MEHMET COLAK, 40 SAAT SONRA ENKAZDAN SAG OLARAK KURTARILDI.

KAHRAMANMARAŞ'TA 4 YAŞINDAKİ BEYZA 42 SAAT SONRA KURTARILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Kahramanmaraş'taki depremde enkaz altında kalan 4 yaşındaki Beyza isimli çocuğu sağ olarak çıkardı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından tüm Türkiye seferber oldu. Yardımlar doğrultusunda afet bölgesine giden Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. İtfaiye ekipleri, depremin 42'nci saatlerinde Kahramanmaraş'ta enkazdan 4 yaşlarındaki Beyza isimli kız çocuğunu sağ olarak çıkardı. Enkazdan çıkarılan elleriyle 'çak' yapan Beyza ile itfaiye eri bir süre sohbet etti. İtfaiye eri küçük kıza kardeşinin ve annesinin nerede olduğunu sordu. Beyza, tedavisinin yapılacağı hastaneye ulaştırılmak üzere sedye ile ambulansa götürüldü.

KAHRAMANMARAS'TA DEPREM ENKAZINDAN ITFAIYE EKIPLERI 42 SAAT SONRA 4 YASLARINDA BEYZA ISIMLI KIZ COCUGUNU SAG CIKARTTI.(FOTO: ANTALYA-DHA)

DHA

Editör: Yadigar Hanım