İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen ve İş adamı Erdal Acar’ın da gözaltına alındığı çete operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı. Erdal Acar’ın “Çete Elebaşı” sıfatıyla gözaltına alındığı operasyonda 117 kişi daha gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda İstanbul'un özellikle Anadolu Yakası'nda faaliyetler yürüten ve liderliğini A.S. ve E.A.'nın yaptığı bir suç örgütüne yönelik İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin İlleri'nde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda işadamı Erdal Acar Beykoz'da Acarkent'teki villasında gözaltına alınırken, diğer şüpheliler İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Erdal Acar’ı gözaltına almaya giden ekiplerin Acarkent’in kamera izleme odası ile bütün güvenlik noktalarını kontrol altına alarak Erdal Acar’ın evine gittiği öğrenildi. Acarkent sakinlerinin bildirdiğine göre, kapının açılmaması üzerine panzerle kapıyı kıran KOM ekipleri, Acar'ı evinin arka çıkışından kaçmaya çalışırken yakaladı ve 50 civarında açılan ikaz atışına rağmen Acar, kaçamadan yakalandı.

Suç örgütünün çok sayıda "Nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na Muhalefet" suçlarına karıştıkları belirtildi. Adreslerde yapılan aramalarda 46 ruhsatsız tabanca, 55 şarjör, altı av tüfeği, kalem şeklinde bir suikast silahı, bir susturucu, bin mermi, bir çelik yelek, çok sayıda çek, senet ve dijital materyal, 900 bin dolar ve 413 bin euro ele geçirildi.

Editör: Yadigar Hanım