Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad ile görüşeceğini açıkladı. Erdoğan, "Rusya Türkiye Suriye olarak bir süreç başlattık. Gelişmelere göre liderler olarak görüşeceğiz." dedi.

Erdoğan, seçimden Rusya-Ukrayna savaşına kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "(AK Parti teşkilatına) Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçiminin önemini en iyi siz biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Zelensky ile görüşeceğini, Putin'le yaptığı görüşmede de Rusya-Ukrayna ilişkilerini daha yumuşak zemine nasıl oturtulacağını konuştuklarını ifade eden Erdoğan, "Rusya-Türkiye-Suriye olarak bir süreç başlattık. Dışişleri bakanlarımızı bir araya getirecek daha sonra gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz." diye konuştu.

ESAD GÖRÜŞME TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

Reuters’a konuşan Suriye’ye yakın üç yetkili, Esad’ın Erdoğan ile Putin’in arabuluculuğunda görüşme teklifini reddettiğini açıkladı.

Yetkililerden biri, “Erdoğan’a neden zaferi bedavaya teslim edelim? Seçimlerden önce herhangi bir yakınlaşma olmaz” ifadesini kullandı.

Yetkili ayrıca, Esad’ın dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı fikrini de geri çevirdiğini sözlerine ekledi.

Editör: Yadigar Hanım