Vergi paketi ile Çinli firmaya indirim yapılıyor Vergi paketi ile Çinli firmaya indirim yapılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte bir suikast sonucu vefat eden Ülkü Ocakları'nın önceki Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile bir araya geldi. Bu buluşma, Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirdiği toplantının hemen ardından gerçekleşti ve önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Erdoğan'ın Ayşe Ateş ile olan görüşmesi, AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yapılan açıklamalarla doğrulandı ve görüşmenin başlangıcının yaklaşık yarım saat önce olduğu bilgisi paylaşıldı. Ayşe Ateş'in bu görüşmeye iki kızını da beraberinde getirdiği öğrenildi.

Ayşe Ateş, uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini dile getirmişti. Resmi ve gayriresmi yollarla iletişim kurmaya çalıştığını ifade eden Ayşe Ateş, daha önce planlanan bir görüşmenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözleri nedeniyle iptal edildiğini belirtmişti. Ancak, kamuoyunun tepkisi sonrasında Erdoğan'ın Ayşe Ateş ile görüşeceği açıklandı ve bu görüşmenin yakın bir tarihte gerçekleşeceği ifade edildi.

Siyasi arenada yumuşama ve normalleşme tartışmalarının yaşandığı bir dönemde, Erdoğan'ın Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin ardından Ayşe Ateş'i kabul etmesi dikkat çekici bulundu.

Ayrıca, Sinan Ateş'in ölümüne ilişkin 22 sanıklı davanın görülmesine 1 Temmuz'da başlanacağı bilgisi verildi.

Kaynak: Haber Merkezi