Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış yapmak üzere Konya'ya gitti. Mevlana Meydanı'nda düzenlenen programda halka seslenen Erdoğan, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile yapımı tamamlanan diğer tTesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Konuşmasına Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit düşen askerleri anarak başlayan Erdoğan, "Şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu harekatlarla adım adım ülkemizi, sınırları ötesinden başlayarak her karışı ile güvenli hale getirmekte kararlıyız" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bir köpeğin kürekle kafasına vurularak öldürülmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Sorumlular tutuklandı, tekrarı olmasın diye tedbir alındı. Belediyemizin hayvan barınağında, orada görevli iki vicdansızın sebep olduğu görüntüleri biz de üzüntüyle takip ettik. Bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için tedbirler alınmıştır. Dünyadaki tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir.

Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz. Eziyet etmeyeceğiz. Çok enteresan, Bir gün açık ve net bir köpek cesedi, Peygamberimiz yanında sahabi ile oradan geçiyorlar. Sahabi kokudan burnunu tıkamaya yönelmiş. Fakat Peygamber efendimizin şu ifadeleri ibreti alemdir. Ah dişleri ne kadar güzel diyor. İşte biz hayvana bu şekilde bakan bir dinin, inancın , Peygamberin ümmetiyiz.

Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkında kim nerede olursa olsun sahip değildir. En ileri yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş yönetim olarak aksi yönde hiçbir davranışa rıza gösteremeyiz. Bu konunun da yakın takipçisi olacağımızdan tüm MKYK üyelerim, milletvekillerim, kimse bundan şüphe etmesin."

BELEDİYEYE AİT BARINAKTA KÖPEKLER BAŞINA VURULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde dün bir görevlinin kürekle bir köpeği katletmesi sosyal medyada gündem olmuş, büyük tepkiye neden neden olan görüntülerin yayınlanmasından sonra gözaltına alınan 2 kişi tutuklanmış, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. görevden alınmıştı. 

ERDOĞAN ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti dönüşünde uçakta yaptığı açıklamada, “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır” diyerek Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını, 'örnek' olarak göstermişti.

Editör: Yadigar Hanım