AKP'li Erdoğan şu söyledi: 9 bin 57 kişi yaşamını yitirdi; böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir, böyle bir dönemde siyasi çıkar uğruna çirkefçe kampanyalar yürütmeyi hazmedemiyorum.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli, 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 depremlerinin ardından yaşamını yitirenlerin sayısının 9 bin 57'ye yükseldiğini duyurdu.

Erdoğan, "Böylesi büyük felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir" dedi, arama- kurtarma ve koordinasyona yönelik eleştirilere de "Böyle bir dönemde siyasi çıkar uğruna çirkefçe kampanyalar yürütmeyi hazmedemiyorum" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan, "Şu an itibariyle Hatayımızda asker, jandarma, polis toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor. Bununla ilgili olarak bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatayda asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, şereflidir;  bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız." diye konuştu.

Editör: Ali Özyiğit